Własnie film obejrzałam i przyznam, że ja jestem chyba na niego za głupia poprostu;/ nie zrozumiałam go i tyle, czekałam na zakończenie po którym mnie olśni, jednak tak się nie stało. Nie mam zamiaru oceniac tego filmu, bo go poprostu nie rozumiem, przez co moja ocena byłaby bardzo niska i mysle że on ma własnie taką niską ocenę bo wielu ludzi pewnie ma podobne odczucie do mojego.
Może ja też jestem głupi i nie potrafię docenić tak wybitnego dzieła. Film ogólnie tak beznadziejny, że skręcało mnie podczas oglądania, ale obejrzałem tylko dlatego, żeby móc wypowiadać się na jego temat. Tak się już przyjęło, że ludzie łykną każde gówno jeśli będzie ładnie opakowane. W tym wypadku zadziałała reklama, recenzje i opinie pseudo artystów na temat filmu. Moim skromnym zdaniem, film ten to totalne badziewie nie warte oglądania, strata czasu.
Zgadzam sie z Tobą...Ja oceniłam na średni...czyli 5/10 z podobnego powodu co Ty! Nie bardzo rozumiem ten film, chociaż jakieś tam przesłanki "wyciągnełam" z niego... no i jeszcze po dyskusji z Tatą który czytał książke i jest bardziej w temacie moge powiedzieć, że film na pewno porusza jakieś ważne sprawy, być może większośc osób (w tym ja) ich nie ruzmiemy-dlatego ludzie tak "jadą" po tym filmie-że jest do niczego. Fakt faktem film zrealizowany dość specyficznie...mysle,ze troche przedobrzyli z tymi efektami itp...może gdyby film byłby inaczej zrealizowany - wtedy byłby bardziej zrozumiały...bo straszny zamęt i haos jak dla mnie:P
Ale gra aktorska na prawde dobra! Wg mnie.