Jak najbardziej udana realizacja. Myślę,że warto poświęcić te 4,5 godziny by obejrzeć całą
pełnowartościową opowieść, piękną a zarazem tragiczną i okrutną w swojej brutalności.
Wola walki, poświecenie życia za swoje ideały,swoje wartości ,determinacja honor i odwaga a
także gniew i strach. Wszystko to ujrzymy w tym filmie.
Z mojej strony mogę tylko polecić ten film ,gdyż na prawdę warto poświęcić ten czas by poznać tą
ciekawą historię. Ode mnie solidne 8/10
Czemu są 2 wersje ? Dużo stracę jak obejrzę tą krótszą ? Nie lubie długich jak są przerwy w akcji lub nic ciekawego się nie dzieje. W tym tak jest ?
Nie wiem czemu skrócili, może dlatego,że tak długie filmy nie są zbytnio dobrze odbierane w szerszym kręgu:)
Wydaje mi się,że dużo bo jednak sporo ten film okroili a jak zależy Ci na poznaniu tej historii bardziej dokładnie to mimo wszystko radziłbym obejrzeć pełną wersję:)
Ja się nie nudziłem:)
Moim zdaniem dużo stracisz.
Film naprawdę rewelacja. Jasne że mocno przekoloryzowany. Szkoda iż my nie potrafimy wyprodukować takich produkcji. Analogia do Powstania Warszawskiego czy zrywów powstańczych pod zaborami - identyczna. Jednak nie potrafimy tego pokazać na wielkim ekranie. Ostania masakra polskiego kina o walkach polaków - Bitwa Warszawska - nawet nie dorasta do pięt tej produkcji.
Nie wiedziałem że są dwie wersje , poszukam tej dłuższej , film mnie wciągnął , opowiada o całkowicie nam nie znanej kulturze - i nie są to jakieś niestworzone bajeczki rodem z Hong - Kongu udające kino historyczne , a kawał dobrego moim zdaniem kina , może faktycznie podkolorowanego , ale co tam...