PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71380
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

Dlaczego główna bohaterka płakała w samolocie, wracając do domu, w oststniej scenie ?

ocenił(a) film na 9
ataman76

Ze wzgledu na ogromne emocje i stres podczas calej operacji. Po tylu latach w koncu jej sie udalo, cos w srodku peklo i sie rozkleila:)

ocenił(a) film na 3
rejon

Myślałem że powód jest mnie przewidywalny :)

ocenił(a) film na 8
rejon

Myślę że do tego dochodzi fakt, że poświęcając tyle pracy wiele wysiłku oraz swoje prywatneżycie nie była w stanie odpowiedzieć na pytanie pilota-dokąd chce lecieć-bo właściwie mogła już nie mieć dokąd ani do kogo wracać..

ocenił(a) film na 7
ataman76

Ponieważ straciła sens swego życia.
Nie miała życie prywatnego, żyła tylko pracą, a w niej, skupiała się tylko na jednym, schwytaniu bin Ladena. Cel osiągnięty, co więc jej w życiu pozostało? Nic. Pustka, nic poza tym.

ocenił(a) film na 7
truegod

Moim jednak zdaniem łzy te były spowodowane faktem, że załapanie Wroga Numer Jeden zostało przepłacone życiem agentów CIA, którzy zginęli w zamachu w bazie wojskowej (w momencie pojawienia się potencjalnego wtyki), a przede wszystkim agentki, z którą rudowłosa piękność zaprzyjaźniła się.

ocenił(a) film na 5
ataman76

Uważam tak jak Truegod, że straciła sens swojego życia. Żyła tylko osamą, skoro już go złapała, nie zostało nic. Może nawet uświadomiła sobie, że nie bardzo ma dokąd wracać i nie umie odpowiedzieć na pytanie pilota, dokąd chce lecieć.

ocenił(a) film na 1
ataman76

Bo kapnęła się, że prawdziwym wrogiem numer 1 nie jest Osama ( który umarł na raka w 2006) lecz Usrael

ocenił(a) film na 7
hessus86

Aleś błysnął wiedzą i inteligencją. Tylko pozazdrościć rodzinie.

ocenił(a) film na 1
mariuszkow

Tylko frajerzy '' jadą '' komuś po rodzinie. Zakładam się że byłeś na manifestacji KOD. Gratulacje - nie przekazuj genów dalej. Pozdrawiam cieplutko.

ocenił(a) film na 7
hessus86

Sam sobie wystawiasz laurkę. Nic dodać nic ująć.
Gigancie intelektu.
:D

ocenił(a) film na 1
mariuszkow

Spieprzaj dziadu xD

ocenił(a) film na 8
ataman76

To tylko przypuszczenie, ale wydaję mi się, że ktoś bliski Mayi został zabity w zamachu z 11 września i stąd jej upartość i determinacja w całym tym "polowaniu". Udało jej się uśmiercić sprawcę, to i emocje puściły.

ocenił(a) film na 9
ataman76

Wydaje mi się ze coś w niej pękło. Cała jej praca tyle wysiłku i tu nagle się udało. Pewnie zrozumiała jak ciężką prace wykonała. No i oczywiście że tyle ludzi musiało zginąć np. Jessica która miała rodzinę. Po prostu zrozumiała ze jeden człowiek zrobił tyle zła na świecie.

ocenił(a) film na 5
ataman76

Przez cały film bolała ją dolna czwórka, ale zgrywała twardzielkę. Dopiero w samolocie zapłakała:(

użytkownik usunięty
Volfram

w punkt.

użytkownik usunięty
ataman76

nie ocenia sie filmu z pozycji wlasnych pogladow politycznych.