PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=632382}

Wróg numer jeden

Zero Dark Thirty
2012
7,1 71 tys. ocen
7,1 10 1 71380
7,3 50 krytyków
Wróg numer jeden
powrót do forum filmu Wróg numer jeden

jednak pierwsza myśl jest zawsze najlepsza. Długo zwlekałam z obejrzeniem tego filmu,
myślałam sobie : Kolejne Amerykańskie pie*rzenie o amerykańskiej sile, niezawodności,
sukcesie.
I o ile początek był dobry (wow Ameryka poddaje torturom więźniów) to gdzieś po 30 minutach
myślałam że zejdę z nudów. Postacie płytkie bez wyrazu, dialogi jak by napisane przez moja 10
letnią siostrzenicę.
Najgorsza były ostatnie 20 minut, akcja włamu do domu bin Ladena przeciągnięta tak
maksymalnie jak się tylko da. Zresztą cały film był okropnie wydłużony, w kinie ludzie wychodzili w
połowie, i wcale im się nie dziwię...

mysza16666

co ty mówisz ?? Właśnie ta część filmu, gdzie DEVGRU leci do Abbottabad'u i w domu OBL, była majstersztykiem. Jedna z najlepszych jakie widziałem. Realizm byl powalający. Bez zadnego muzycznego podkladu dzwiekowego, dla "budowania" atmosfery itp. Moge sie zgodzic, ze jesli ktos nie lubi tego rodzaju tematyki to polowa filmu, moze byc nudna. Dla mnie film byls swietny.

dewille

Szanuję zdanie każdego, mój facet był zachwycony, a ja czuję tylko niedosyt. Lot nad górami był piękny, ale to wszystko. Nie jest to film na poziomie godnym Oscara a nominacje dostał. Film jest popularny tylko dlatego, że opowiada o "zwycięstwie" USA nad OBL, a prawda jest taka, że mało w tym prawdziwego zwycięstwa. Jednak abstrahując od samej historii film jest niedopracowany. Gra aktorów na niskim poziomie, dialogi - koszmar, a scena w bazie gdzie dochodzi do wybuchu.... i smutek Mayi... w ogóle jej postać "Piranii" raz tylko pokazała charakterek, zresztą aktorka taka sobie.
Każdy z nas pod innym kontem ocenia film, dla mnie fakt, że pokazano jakieś nowoczesne maszyny nie pokryje niedociągnięć.

ocenił(a) film na 8
mysza16666

To chyba dlatego, że ten film jest dość specyficzny, człowieka muszą interesować tego typu rzeczy, żeby się nie wynudził. Twój facet zapewne czułby niedosyt po jakiejś komedii romantycznej, którą Ty z kolei byłabyś zachwycona.

mysza16666

Ja jestem jeszcze lepsza. Obejrzałam ok. 20 min. filmu i wymiękłam. Próbowałam jeszcze kilka razy, ale teraz już wiem, że to nie ma sensu. Dzięki!

rybainna

Ty jak każda kobieta możesz oglądać jedynie filmy obyczajowe, komedie romantyczne i melodramaty na nic ambitniejszego nie choć bo będziesz po 20 minutach wymiękać.

Faker

A chętnie zobaczyłabym bym nasze podobieństwo. Może byś się zdziwił :)

ocenił(a) film na 7
mysza16666

Masz racje , u nas też ludzie wychodzli z kin po 40min xD

nea_filmweb

Bo nie jest to komedyjka dla kobiet o kosmetykach, facetach, miłości itp. Wiec nie wiem czego wy sie tu spodziewałyście, a moze strzelanin jak w Szklanej Pułapce. Kobiety oglądają jedynie melodramaty, komedie romantyczne i filmy obyczajowe. Te 3 gatunki sa dla kobiet na nic bardziej ambitnego sie nie nadajecie.

ocenił(a) film na 7
Faker

A Pomyśl sobie kobietko , że wystarczył dobry film.

Troszkę więcej akcji , bardziej ciekawski , aktorski < tutaj przede wszystkim bo 0 sławy.

ocenił(a) film na 10
nea_filmweb

idź na Szklaną Pułapkę lepiej, rzeczywiście Faker ma rację.

użytkownik usunięty
Faker

Cóż za żałosny przykład szowinistycznego myślenia, pokazujący jedynie jak prawdziwy jest stereotyp tępego, internetowego Polaczka, który neguje wszystko i wszystkich, jeżeli się z tym nie zgadza. Poza tym wszystko napisane w tak prostacki i wieśniacki sposób, że brak słów, do takiego palanta można trafić tylko poprzez kolejne wyzwiska. Jestem facetem, kilka filmów o takiej tematyce widziałem, a ten w żadnym aspekcie, poza muzyką mnie nie ujął. Zaczynająć od miernej roli głównej bohaterki, po wszechobecne rozciągnięcie filmu do granic możliwości. 2-3 sceny faktycznie trzymają poziom, ale to tyle! Takie jest moje zdanie.

Widocznie jesteś gejem.

użytkownik usunięty
Faker

Widocznie rzucasz oskarżeniami wyssanymi z paluszków, bo dawno na oczy prawdziwej kobiety nie widziałeś, a o czymś takim jak argumentowanie nie słyszałeś, bo i w domu od małego problemy, i teraz frustrację trzeba w internecie przelewać. Tatuś mamusi nie szanował? :/ Biedy, zakompleksiony, internetowy napinacz....

To co robila tobie twoja homoseksualna rodzina zostaw dla siebie. Wildze ze z autopsji piszesz.

użytkownik usunięty
Faker

Sugerujesz, że oprócz tego, że jesteś tak ubogi intelektualnie, to jesteś dodatkowo kompletnym ignorantem? Śmieszą mnie ludzie, którzy istnieją tylko pod postacią avatarka i nicku, tłamszeni przez życie szukają sposobu na podwyższenie mizernego ego właśnie w internecie. Tutaj możesz sobie pisać co Ci tam się będzie podobało, gdyby ktokolwiek choć trochę przejąłby się Twoimi żałosnymi, wziętymi z kosmosu uwagi to już dawno pozwałby Twoją śmieszną osobę do sądu - jak widzisz jednak wszyscy mają to w dupie, bo takich trolli jest w internecie cała masa. :)

To ty jestes tym gejem co sie ujawnił na forum filmweb?

użytkownik usunięty
Faker

Czy to, że samą atrakcyjnością pobiłbym Cię na głowę klasyfikuje mnie jako osobę o orientacji homoseksualnej? I cóż żeś się tak uczepił, chciałbyś się umówić?

ocenił(a) film na 6
mysza16666

Nie widziałem filmu ale dla zainteresowanych tematyką polecam http://audioteka.pl/nielatwy-dzien,produkt.html

ambrorz9

Co myslisz o tym wygladzie?
http://1.fwcdn.pl/u/95/36/1729536/1729536.1.jpg

Faker

poziom Twoich wypowiedzi, jest niższy niż IQ pantofelka, popieram w pełni Vizatrix;a i dziękuję mu za miłe słowa w obronie kobiet.
Ty zaś jesteś małym człowieczkiem, zapewne z problemami natury psychiatrycznej, z naciskiem na problemy w sferze seksualnej, które ujawniasz wykrzykując homofobiczne hasła. Dla Twojej wiadomości wymoczku oglądam rożnego rodzaju filmy, ale ten do mnie nie trafił. Fakt, że przemawia do Ciebie świadczy co najwyżej o tym, że zdania złożone są za trudne do zrozumienia dla Ciebie, a także o tym że zapewne szczytem Twoich kulturowych osiągnięć jest wyjście do kina na Piranie 3DD.
Szkoda mi takich ludzi. PS: Podobno największe homofoby to niestety geje - może więc naprawdę lepiej zaproś grzecznie kolegę na kolację, a nie będziesz udawał przed sobą kogoś innego :)