PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1103}

Wstręt

Repulsion
1965
7,7 30 tys. ocen
7,7 10 1 29741
8,0 45 krytyków
Wstręt
powrót do forum filmu Wstręt

Przyjemnie się oglądało jak Catherine Deneuve ma napięcie przedmiesiączkowe. TYlko nie wiem jak ten film ocenić. Ona była słodka . Mniam

hessus86

Troszkę irytowała mnie ta jej słodkość i charakter małej dziewczynki, ale myślę, że dzięki temu postać lepiej przedstawiała tego typu umysł (to otumanienie z jakim chodziła po ulicach ;) ).

ocenił(a) film na 8
Kratka151

Tak to było faktycznie denerwujące ale ja zapatrzyłem się na jej figurkę i ogólnie ;>
Swoją drogą nie wiem nadal na prawdę jak go ocenić.... aha jest nazwisko Polański i dać 8 sam nie wiem. Porównując ten film do psychozy to psychoza 10 a Wstręt 6.

hessus86

Nie byłabym aż tak surowa dla "Wstrętu", choć muszę jeszcze obejrzec "Psychozę" żeby porównać. Ja dałam 10, bo dobry klimat, poza tym lubię filmy psychologiczne

ocenił(a) film na 8
Kratka151

To musisz obejrzeć PSYCHO :-) koniecznie ....na wolnej chwili...

ocenił(a) film na 9
Kratka151

O tak nie ma co czekać!!! rzucaj wszystko i obejrzyj "psychoze"!!! Jeżeli podobał Ci się wstręt to w psychozie się zakochasz!!! Obejrzałem psychozę i sam byłem na siebie wściekły, że tak długo z tym zwlekałem... Jestem świeżo po obejrzeniu wstrętu i powiem szczerze, że choć to dobry film to nie ma porywu do psychozy. Obejrzyj a nie pożałujesz;) Może tutaj dać znać bo jestem ciekaw Twojego zdania. Może komuś odwrotnie niż mnie bardziej spodoba się wstręt niż psycho:)

Edmond__Dantes

Obejrzę jak tylko będę miała okazję i czas ;) Myślę, że psychoza spodoba mi się tak jak wstręt, albo i bardziej. To ten urok starszych filmów.

ocenił(a) film na 9
Kratka151

Według mnie psychoza to najwybitniejszy film jaki widziałem. Więc szczerze polecam. Chętnie podyskutuje na jego temat. Daj znać jak obejrzysz;)

ocenił(a) film na 7
Edmond__Dantes

"Wstręt" jeszcze bardziej momentami przerażał, niż "Psychoza", te pękające ściany, wizje...I ta apatia głównej bohaterki połączona ze scenami szaleństwa.

Choć Hitchcock jest moim mistrzem, to Polański pokazał kunszt i wiele rozwiązań filmowych, których nie ma w "Psychozie".

ocenił(a) film na 9
kochamfilmy

Nie sposób się nie zgodzić. Byłem pod wielkim wrażeniem "wstrętu" zaraz po jego obejrzeniu, nie mogłem się otrząsnąć i wszystko ukladalem sobie w głowie jak puzzle;) zakonczenie świetne i dajce dużo do myślenia

ocenił(a) film na 8
hessus86

U mnie właśnie na odwrót. Pora dnia odgrywa tutaj znaczącą rolę - w dzień film może nudzić, ale większość filmów dopiero wieczorem ujawnia swoje prawdziwe, fascynujące oblicza :)

hessus86

hmmm właśnie jestem po seansie Psychozy, Wstręt oglądałam już spory czas temu, ale wydaje mi się że podobał mi się bardziej... No i Catherine... pod każdym względem podobała mi się bardziej od postaci kobiecych Psychozy.

hessus86

Słodka? Ona była człowiekiem, który stopniowo odłącza kabelki w swojej psychice. Nie widziałam tam nic słodkiego, ten film był przerażający.

Martes_foina

Wyglądała jak Barbie ;)

espania44

Była piękna ale szalona. Szalona bardziej niż piękna :)

ocenił(a) film na 10
Martes_foina

Zgadzam się. Też nie wiem, co było w niej "słodkiego". Jest piękna i ma delikatną urodę, ale "słodka"?! WTF?!

ocenił(a) film na 8
Magdalenka135

słodka !!! mój typ urody . o jejku widzę po innych komentarzach że babsztyle się na ( bez urazy _ ) się na mnie '' rzuciły za ten komentarz. Sorry . Ze niby szowinistyczny komentarz. Chyba was dziewczynki poj_ebalo

ocenił(a) film na 8
hessus86

Nie no
OKAY
Szowinistyczny - przyznaje
Sorry .

ocenił(a) film na 10
hessus86

Niestety, komuś, kto wygląda tak jak Ty, pozostaje jedynie wyobrażać sobie, że ma się tak piękną kobietę. Onanizujesz się przed monitorem? Współczuję, to musi być rzeczywiście frustrujące.

ocenił(a) film na 8
Magdalenka135

Sorry ale nie ufam niczemu, co przez pięć dni krwawi i nie zdycha... pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
hessus86

Aż tak jesteś sfrustrowany? Nie współczuję Ci ani trochę, bo nie szkoda mi Chamów. Uważaj, żebyś przez tę frustrację i bycie tak nieszczęśliwym nie skończył w więzieniu lub zakładzie psychiatrycznym!

ocenił(a) film na 8
Magdalenka135

Niezła jesteś ... Ciekawe kto jest tym szczęściarzem . Lol aż się przeraziłem. Pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) film na 10
hessus86

Wstrętny komentarz. Brak zrozumienia dla problemu, przedstawionego w filmie, brak szacunku dla kobiet...Are you Hannibal Lecter?! Proszę nie odpowiadać....to pytanie retoryczne.

andalucia_filmweb

W 100% się zgadzam. Szowinistyczny komentarz i tyle.

tanbuelo

Szowinistyczny to chyba za małe słowo...

ocenił(a) film na 7
hessus86

zimny prysznic po "50 Twarzach Greya"... godne polecenia każdej babeczce, co się rajcuje nim

ocenił(a) film na 9
hessus86

Catherine była tam prześliczna(w sumie to nadal piękna kobieta), jednak wolałbym jej siostrę. Pokuszę się o stwierdzenie - iż Francoise została stworzona do takich ról.

Troublesome

Do ról wariatek?

ocenił(a) film na 9
zweistein

Kobiet o nieszablonowej osobowości. ;p

Troublesome

Aaaaaaaa... ;)