PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530950}

Wszystkie odloty Cheyenne'a

This Must Be the Place
2011
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 43657
6,9 34 krytyków
Wszystkie odloty Cheyenne'a
powrót do forum filmu Wszystkie odloty Cheyenne'a

Po obejrzeniu filmu dziwie się dlaczego takie szmiry jak "Spadkobiercy" czy "O północy w Paryżu" zostały nominowane do oskara, a zabrakło tam najnowszego filmu Paolo Sorrentino. Świetne zdjęcia i muzyka. Wciągająca opowieść idealnie z reżyserowana. I jako wisienka na tarcie chyba najlepsza rola Penna. Odemnie 10/10 majstersztyk. Dawno nie było takiego filmu.

ocenił(a) film na 9
Jarecki_K

"O Północy..." i "Spadkobiercy" to nie szmiry a już na pewno nie "O Północy..." Też nie rozumiem dlaczego kompletnie olano ten film mnóstwo rzeczy tu się wyróżnia ,oczywiscie Penn i jako najlepszy film spokojnie można by było zwrócic na to uwagę no ale akademia olała też znakomity Drive i znakomitą Trierową Melancholię ... woląc nominować np Druhny albo wielki gniot "Strasznie głośno, niesamowicie blisko" który był kompletnym nieporozumieniem ;/ szkoda :( bardzo szkoda

ocenił(a) film na 8
Dickinson

zeszłoroczna gala oscarowa miała dużo wyższy poziom niż tegoroczna... W tym roku nawet niespecjalnie się interesowałam laureatami, ale O północy w Paryżu zasłuzenie wygrał za najlepszy scenariusz, jednak dziwię się, że TEN film nie został w żaden sposób wyróżniony... zdjęcia są przeeeecudowne, Penn też!! :)

użytkownik usunięty
Jarecki_K

Zgadzam się najlepszy film tego roku !!! A przy okazji jeden z moich ulubionych :D

ocenił(a) film na 9
Jarecki_K

Bardzo dobra opinia .
Dla mnie to arcydzieło (scenariusz,reżyseria , zdjęcia , muzyka no i Penn wspaniale zagrana rola) !! :):)

ocenił(a) film na 10
Jarecki_K

Nie szalałabym z nazywaniem filmu Allena "gniotem", ale faktycznie Odloty do prawdziwy smakowity torcik z wisienką na szczycie. Jeśli jakiś bóg istnieje, warto się do niego pomodlić o więcej takich filmów! Mocne 9 :)

Jarecki_K

dobry film, ale motyw z ścieżki dźwiękowej zerżnięty z innego filmu(nie pamiętam z jakiego ale słyszałem go gdzieś)

ocenił(a) film na 9
Jarecki_K

Zgadzam się, nie skończyłem go nawet oglądać i już wiedziałem, że tutaj powinny się pojawić nominacje do oskarów, świetna muzyka, bezsprzecznie jedna z najlepszych ról Penna (jak nie najlepsza to najbardziej pracochłonna) , zdjęcia i montaż, szkoda że nie został doceniony przez akademię.