PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530950}

Wszystkie odloty Cheyenne'a

This Must Be the Place
2011
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 43657
6,9 34 krytyków
Wszystkie odloty Cheyenne'a
powrót do forum filmu Wszystkie odloty Cheyenne'a

Zakończenie

ocenił(a) film na 7

Ten film na prawdę mi się podobał, ale tak zepsutego zakończenia to nie widziałam od lat, chociaż może ja czegoś po prostu nie rozumiem?

ocenił(a) film na 5
Varmilion

na koncu pojawia się Tonny czy po prostu cheyenne się pozbył makijazu?

ocenił(a) film na 7
Wypasiona_Foczka

myślę, że to drugie

ocenił(a) film na 7
Varmilion

Ta scena ma wymiar symboliczny. Najpierw Cheyenne pali papierosa na lotnisku, chociaż wiemy, że nigdy nie palił ( jak twierdziła mama Tonnyego Cheyenne nigdy nie palił papierosów, bo wciąż jest dzieckiem). Konsekwentnie pozbył się widocznie makijażu, odrzucając niejako brzemię przeszłości (poczucie winy, że był inny i ojciec go nie kochał, odpowiedzialność za śmierć tej dwójki nastolatków). Cheyenne dorasta po prostu. Odnajduje się w sytuacji w której się znalazł. Przestaje się nad sobą użalać, przestaje być smutny, chować przed światem. W końcu szczerze się uśmiecha. Zaczyna żyć.

ocenił(a) film na 7
Varmilion

Ta scena ma wymiar symboliczny. Najpierw widzimy Cheyenne`a na lotnisku (choć wiemy, że ma fobię związaną z lataniem, dlatego w tamta stronę płynął do Stanów statkiem), potem widzimy Cheyenne`a palącego papierosa na lotnisku po raz pierwszy w życiu, chociaż wiemy, że bohater nigdy nie palił ( jak twierdziła mama Tonnyego, Cheyenne nigdy nie palił papierosów, bo wciąż jest dzieckiem, a tylko one nie sięgają po papierosy). Konsekwentnie muzyk pozbył się swojego amwiturażu, odrzucając niejako brzemię przeszłości i wszystkie wynikające z niej dla bohatera problemy. Cheyenne pozbywa się swoich lęków i kompleksów, przestaje chować pod toną makijażu, pielęgnować smutnego i gniewnego zarazem chłopaka z młodości. Porzuca też poczucie winy,za to jak potoczyło się jego życie. Cheyenne dorasta po prostu. Odnajduje się w sytuacji w której obecnie się znalazł. Przestaje się nad sobą użalać, przestaje pielęgnować swój smutek, znudzenie i poirytowanie rzeczywistością. W końcu szczerze się uśmiecha do matki Tonny`ego. Zaczyna normalnie żyć.

ocenił(a) film na 7
Bougy

Rozumiem, nie mniej jednak nie do końca podoba mi się wykorzystanie tu mitologii muzyka rockowego, ale to kwestia osobistych upodobań. Zastanawia mnie jeszcze jaki cel ma wprowadzenie w filmie postaci Tonnego.

ocenił(a) film na 9
Varmilion

tu masz małą wskazówkę:
http://tornepl.blogspot.com/2012/03/this-must-be-place-2011.html