Szanse, że go zdobędzie są duże. Jak myślicie, czy jest możliwe, że Banksy odbierze
Oscara? Gdybym była członkiem akademii to zagłosowałabym na ten film z czystej
ciekawości. Takie ujawnienie się byłoby bardzo spektakularne, ale zupełnie nie w stylu
Banksy'ego. Co myślicie?
napewno nie mamy na co liczyć,że sie pojawi..
'
jego siła właśnie tkwi w tym,że prawie nikt nie wie kim on jest..
'
chociaż nie zdziwiłbym się gdyby okazało się że mr.Brainwash to Banksy :)
Bardzo liczę na to że wygra statuetkę :) ale myśle że pewnie ktoś odbierze ją za niego :D
Co do filmu- nie widziałam wczesniej tak genialnie zrobionego dokumentu, ludzie płakali ze śmiechu, Banksy ma niesamowite poczucie humoru i bardzo inteligentne teksty, no i to ujecie problemow wspołczesnej sztuki...:)
Bardzo się ucieszę jeśli film Banksa wygra. To duże wydarzenie kulturalne. No zobaczymy jak to się potoczy jestem ciekaw : O
Nawet jakby film zdobył Oskara, to statuetkę odbierają producenci filmu (oczywiście jeśli są obecni na gali) a nie reżyser. Z tego co widzę Banksy jest "tylko" reżyserem w tym przypadku.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103089,9123818,Nie_chca_go_na_gali__wiec_rzadzi_na_u licach__Banksy.html
Czytałam gdzieś, że już z nim gadano, a on nie zgodził się podać swojej prawdziwej tożsamości, zgodził się przyjść w masce, ale na to się nie zgodzono, więc jego nagrodę odbierze za niego ktoś inny