PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11815}

Wykidajło

Road House
1989
6,9 24 tys. ocen
6,9 10 1 24092
6,2 29 krytyków
Wykidajło
powrót do forum filmu Wykidajło

Dobry

ocenił(a) film na 7

Kolejny klasyk kina akcji z lat 80. Fabuła nieco kliszowa, ale mamy drobne urozmaicenia i ciekawą akcję. Swayze dobrze wypada w roli Daltona, inni aktorzy też się spisują. Walki są konkretne i sceny akcji też dobrze zrealizowane. Film jest tak bardziej stonowany niż inne szlagier z lat 80, ale ogląda się go dobrze. No i jest sporo fajnych, kultowych muzycznych kawałków w tle ;). Polecam.

ocenił(a) film na 7
Goro_Gondo

Popieram, do tego jeszcze muzyka Michaela Kamena, z klimatem jak z "Zabójczej broni" i "Szklanej pułapki"

ocenił(a) film na 7
LucasLang

Mam wersję z TVP1 i jest chyba trochę "pocięta". Sceny treningu brakuje i paru walk. Tak mi się wydaje, chyba, że oglądałem bardzo nieuważnie, a ostatnio nagrywałem też ten film z TVN i były te sceny.

ocenił(a) film na 7
Goro_Gondo

Tak, dużo w tym filmie robi ścieżka dźwiękowa, fajne szlagiery. Natomiast sam film to jedna wielka tandeta, ale cóż z tego, skoro bardzo mi się podobała , widać takie filmy też są potrzebne raz na jakiś czas. Mocne 7/10

ocenił(a) film na 6
Goro_Gondo

dobra rozrywka, dla mnie trochę za bardzo przewidywalny, niektóre sceny bawią, niektóre wzruszają, młodszego widza mogą śmieszyć. Dla mnie to naprawdę niezłe kino lat 80.