PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706018}
6,9 11 tys. ocen
6,9 10 1 10949
2,9 12 krytyków
Wyklęty
powrót do forum filmu Wyklęty

Ale to jest żenujące. Ktoś ma przeczucie ze film będzie słaby to od razu na pewno lewak. Komuch jeb**y. Ktoś powie ze Wyklęci nie byli kryształowi - Komuch.

Nikt nie jest czarno biały. Wylęci byli ok walczyli za ideały albo z braku innej opcji. A część z nich była zwykłym bandytami.

To samo komuniści. Byli w partii z wyboru lub przymusu. Byli porządni i były dranie.

Jak następnym razem będziecie pisać Komuch to pomyślcie kto wybudował kraj w którym żyjecie. Dzięki komu macie internet i smartfony. Dzięki komuchom i lewakom właśnie.

Co do filmu to wiele się po nim nie spodziewam.

latosinski_t

Po części można się zgodzić ale z drugiej strony dlaczego wylewać szambo na coś czego jeszcze nie ma? Obie strony siebie warte.

Renegackie bandy były marginesem wśród Niezłomnych, z resztą z nałożonym wyrokiem i ściganym. Większość która wypowiada się tu na ten temat niemalże stawia znak równości między Wyklętymi a bydlakami z upa, i to jest nie do pomyślenia.

Podaj mi jednego porządnego komunistę który zrobił coś dobrego.

Dzięki komuchom i lewakom mamy zacofanie, gospodarkę w rozsypce i spaczony pogląd na świat i innych. Internet i smartfony, my jak i cały świat zawdzięczamy jankesom. Zanim zaczniesz pisać takie wypociny poczytaj trochę o tym co ci twoi ukochani komuniści zrobili z tym krajem, mniemam że ukochani bo piszesz o nich z dużej, do tego czytając te twoje głupoty dojść można do wniosku że komuchem jednak jesteś.

Oczywiście że nie, sama myśl że film powstał spędza Ci sen z powiek, w końcu tyle zwalczania najmniejszych śladów po nich i wszystko to jak krew w piach ^^

Pallantides

Nie. Powstanie tego filmu nie spędza mi snu z powiek. Ucieszyłbym się gdyby był dobry. Jednak, dla wielu komuniści w Polsce to samo zło. A jednak to oni odbudowali Polskę po wojnie. Nie wyklęci.

Co do wynalazków i ich dostępności chyba nie powiesz mi że to jest zasługa rządów konserwatywnych...

latosinski_t

Nie odbudowali a "odbudowali", kolego. Normalny rząd chrzanił by Warszawę, przeniósł stolice do Krakowa i zaczął zniszczoną podczas wojny stolicę odbudowywać powoli ale nie, rząd komunistyczny z definicji nie jest normalny i dlatego trzeba było zebrać setki jak nie tysiące budynków w ekstra stanie w całym kraju (w tym unikatowe w całej europie zabytki) po to żeby pokazać że państwo robotnicze potrafi.
Za Polski komunistycznej sprano ludziom bezpowrotnie mózgi, zastąpiono staropolską gościnność kumoterstwem, kapowaniem i zawiścią z czym trzeba się borykać po dziś dzień, do tego dochodzi zacofanie gospodarcze i rynkowe na dobre kilkadziesiąt lat, całkowite zdewastowanie wielu, wielu rodzimych marek i firm.
Masz nieźle nasrane w głowie pisząc takie bzdury.

Pallantides

Stało się jak się stało. I co może cię zaskoczy zgadzam się z wszystkim co napisałeś. Mnie tylko denerwuje to, że ludzie oceniają wszystko jako czarne lub białe.

Dochodzi tez kolejny aspekt. Wszyscy tutaj odebrali moja wypowiedź jako gloryfikowanie komunizmu. Ale w dużej części odnosiłem się do lewicowych rządów 3 RP które również są mieszane z błotem. Mimo że trasformacja w Polsce przebiegła stosunkowo korzystnie.

latosinski_t

Bo wszystko takie jest, czarne albo białe, nie ma czegoś pomiędzy, to zwykłe usprawiedliwianie. Każdy czyn ludzki ceni się nie po chęciach ale po jego owocach.
Nie, nie przebiegła korzystnie, może i by tak było gdyby plan Olszewskiego został wprowadzony w życie, czego oczywiście czerwoni z Wałęso na czele nie dopuścili do skutku więc bardzo dobrze że tak ludzie je mieszają z tym czym w sumie były i nadal są.
Socjalizm nie równa się lewica jak większość ludzi myśli, za Piłsudskiego ustrój też był socjalistyczny tyle że rządy były jak najbardziej prawicowe. Dawniej lewica może i była coś warta ale dziś równa się ona z degeneracją i absurdalnością i nie bez powodu, zapracowała sobie ciężko na te skojarzenia. Za rządów IIIRP nie doszło do niczego, dekomunizacji, rozliczenia służbistów, wsparcia rodzimych spółek i firm. Po '89 nic się nie zmieniło, poza nazwą państwa, ustrój i mordy u koryta i sterów pozostały takie same.

latosinski_t

"Dzięki komu macie internet i smartfony. Dzięki komuchom i lewakom właśnie."

Masz rozum i godność człowieka ? Komuna cofnęła nas o pół wieku ... kolejne 50 lat będziemy odrabiać tą złą, a ekonomicznie idiotyczną doktrynę !!! Miałem to nieszczęście żyć jeszcze w tym chorym świecie. Chcesz powiedzieć, że jeżeli nie komuna to nie mielibyśmy internetu i smartfonów ? Byłoby gorzej ? ... podejdź do lustra i je#nij się łeb ! Tak ci się komuna podoba ... jedź na Kubę, do Korei Płd., albo na Białoruś.

Akurat internet i smartfony to amerykańskie wynalazki wywodzące się z technologii wojskowych.

tkow

Komuchy i lewaki naucz się czytać. Po wojnie w Polsce 20% ludzi było analfabetami. Ciekawe kto ich z tego wyciągnął. Kto odbudował infrastrukturę, przemysł etc. A co do wynalazków które wspomniałeś rzeczywiście są Amerykański, wywodzą się więc z raczej lewicowe państwa. Nie jestem komunistą. Po prostu tępe myśli polsię prawicy mnie śmieszą

latosinski_t

*wybaczcie literówki - słownik...

latosinski_t

To pomyśl tępaku, że np. Niemcy były podobnie zniszczone wojną .. i gdzie jesteśmy my,gdzie Niemcy ? Akurat sowieci pozbawili nas np. planu Marshala ! Obowiązek szkolny, jako bardzo pionierskie rozwiązanie wprowadzone zostało za sanacji ... i ci niepiśmienni to przeważnie osoby starsze, których to nie objęło. Polskę odbudowali Polacy, nie socjalizm !!! ... a odbudowaliby go szybciej i lepiej, jeżeli nie byłoby komuny !

tkow

Tak komuniści pozbawili nas planu Marshalla. A co dali nam wyklęci?

latosinski_t

Na pewno nic nie zabrali ... a jest mocno prawdopodobne, że uchronili nas przed powszechnymi kołchozami i zapewnili względną autonomię kościoła ... co dała ci komuna ? Ty w ogóle pamiętasz te czasy ? kolejki, ocet na półkach i 30$ pensji miesięcznie !

tkow

Ocet na półkach był dopiero w latach 80, kiedy komuna upadała. Za młody jesteś, żeby całą pamiętać ;)

jammer

Pamięć jak zwykle jest wybiórcza. A za Gierka były lata tłuste, za kredyty które spłacaliśmy jeszcze w latach 2000-nych. Ale przeciętny obywatel odczuł wtedy poprawę poziomu życia i zupełnie nie zastanawiał się, skąd na to kasa (jakie czasy, takie 500+). Zwłaszcza, że rządowa TV trąbiła o byciu przez PRL 10 gospodarką Świata.

latosinski_t

Skoro wymordowano elitę, a od małego dzieciakom ze wsi indoktrynowano łepetyny że człowiek ze wsi nie potrzebuje nawet szkoły podstawowej bo przecież to on utrzymuje cały kraj i jest taki wartościowy, to nie dziwota ^^ Z resztą pisać komuniści odbudowali/wynaleźli to oksymorony no chyba że użyjesz obu słów przy "odbudowali prymitywne, pierwotne zachowania ludzkie" i "wynaleźli maszynę upadlającą społeczeństwa", ot i wtedy można to uznać za prawidłowe zdanie ^^

latosinski_t

Sorry, ja nie stond. Czemu sie tak kucicie? Czy nie jestescie razem Polakami? Niezgoda destroys You. Szkoda... Bo fajny u was kraj. Ale kutni u Was plenty too much. Za bogato missunderstandings. Think about the future. Moskale i Niemiec czekaja tylko zeby zrobic enslave with You znowu. Szkoda paczec!

niemo123

Hahah nie kłucimy się. Po prostu liczę że prawica kiedyś doceni zasługi lewicy ;)

latosinski_t

Strange, don't wanna know what You are writing, while You are arguing each other...

latosinski_t

Nie licz. Ne doceni, jest za tępa.

ocenił(a) film na 8
latosinski_t

A jakież to zasługi ma lewactwo? Pewnie chodzi ci o masowe mordowanie każdego kto nie pasował do ich chorych planów, beznadziejny ustrój gospodarczy, głód, biedę, bezbożnictwo, sprowadzanie zdziczałych islamistów.

theodorebagwell3

sprowadzanie zdziczałych islamistów. - olol

niemo123

Kumie Moszwe, kumowi to ganz egal. Wyjechał kum do New Yorku, geldu zarobił, synów do szkoły talmudycznej posłał. A my tu w Poljn się musim z tymi Polakami męczyć.