PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464256}

Wyspa tajemnic

Shutter Island
2010
8,2 610 tys. ocen
8,2 10 1 610148
7,3 100 krytyków
Wyspa tajemnic
powrót do forum filmu Wyspa tajemnic

Jak czytałem sobie opis tego filmu to spodziewałem się strasznej nudy a tu proszę takie zaskoczenie. Martin Scorsese po raz kolejny mnie nie zawiódł.

zgadzam się. Ja odkładałam przez długi czas oglądanie tego filmu. Zasugerowałam sie niezbyt
przychylną opinią znajomej. jednak jak dla mnie Wyspa... okazała sie jednym z ciekawszych filmow
ktore miałam okazję oglądać. POLECAM

ocenił(a) film na 8
majeranek2013

Sięgnąłem po "Wyspę ..." dopiero teraz. Późniejszy "Dom Snów", który uważałem za dosyć nowatorski obejrzałem wcześniej. Wcale nowatorski nie był i ściągał garściami właśnie z "Wyspy..." Obejrzałem film M.Scorsese na małym ekranie i myslę, że troche stracił,daje jakieś 8,1. W kinie byłaby może 9 (zdjęcia są takie przestrzenne-zawieszone), potęgowały by odbiór. Co do zakończenia - świetne, ale po prostu je obejrzałem. Nie poczułem żeby wcięło mnie w fotel, a wiele lepszych filmów tak mi właśnie zrobiło. Dlatego nie uważam "Wyspy Tajemnic" jako filmu szczególnie wybitnego. I jeszcze zagadka: Jak trzeba zagrać w Hollywoodzie ciężkiego psychopatę co należy zrobić? (...) Zadzwonic do Eliasa Koteasa (zobaczcie jego filmografię), strasznie go zaszufladkowali.