PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464256}

Wyspa tajemnic

Shutter Island
2010
8,2 610 tys. ocen
8,2 10 1 610257
7,2 74 krytyków
Wyspa tajemnic
powrót do forum filmu Wyspa tajemnic

tylko niestety jak obejrzy się tylko raz. Następne traci swój urok, bo wiadomo o co "chodzi". Ale ostatnie słowa bohatera i tak robią na mnie wrażenie.

ocenił(a) film na 10
annodomino

To prawda, że film jest świetny i ostatnie słowa robią wrażenie, ale co do reszty wypowiedzi. Napisać, że nie zgadzam się z powyższą opinią to jak nie napisać nic. Każde kolejne sięgnięcie po ten film to prawdziwa poezja, bo można z perspektywy poznanej fabuły rozkoszować się szczegółami i detalami na które nie zwróciło się uwagi podczas pierwszego oglądania, tym samym, na pewne sprawy patrzymy inaczej i pewne rzeczy dogłębniej sobie uświadamiamy.

ocenił(a) film na 10
annodomino

Jak tylko napisy końcowe pojawiły się na ekranie, zaczęłam wybierać zupełnie przypadkowe momenty w filmie i nagle tło całego filmu nabrało zupełnie innego sensu - otrzymało własne życie.

Z całą pewnością odkryję ten film po raz kolejny :)

ocenił(a) film na 10
annodomino

annodomino

Tak to juz generalnie jest ze jak juz rozwiazemy, poznamy jakas tajemnice, to nie da sie jej poznac drugi raz dlatego nie wiem czy Twoja wypowiedz ma jakis sens.

ocenił(a) film na 9
annodomino

Z tym filmem jest ja z Fight Club, po każdym ponownym przeanalizowaniu dostrzega się kolejne szczegóły.