dla mnie czegos w nim jednak zabrakło. Przewrotna fabuła to jego mocny element. Zaskakujące zakończenie to kolejna rzecz ktora zasługuje na uznanie. W pewnym momencie widz jest skołowany i jak sam bohater nie odroznia co jest fantazja a co jawa. Czegoś mi jednak brakowało, hmm no i Leonardo...niekrore sceny w jego wykonaniu były przerysowane, z calym szacunkiem uwiebiam tego aktora, poprostu "nie uwierzyłam" mu w tym filmie. Po Scorcese spodziewałam się, że ten film mnie pochłonie i wbrew poprzednim opiniom uważam, że nie trzyma w napieciu.
Fakt. Zakończenie było przewidywalne ale mimo wszystko całokształt robi duże wrażenie. Na prawdę dobry thriller. Dałbym 10/10 gdyby zakończenie nie przyniosło jednoznacznej odpowiedzi (aczkolwiek i tak wywołało żywą dyskusję między osobami z którymi film oglądałem) - 9/10. Polecam.
zupelnie sie z toba nie zgadzam.
zreszta piuszesz, ze dobry i o malo nie dajesz maksymalnej noty. nieporozumienie.
"zreszta piuszesz, ze dobry i o malo nie dajesz maksymalnej noty. nieporozumienie" - nie widzę w tym żadnej sprzeczności - jeśli film jest dobry, to nie znaczy, że muszę dać maksymalną ocenę kolego :). Obraz spełnia wszystkie (moje) kryteria dobrego filmu.
dla mnie takie ocenianie jest nieporozumieniem. zrob skale zero jedynkowa. zero - nie spelnia kryteria dobrego filmy, jeden - spelnia. albo nie oceniaj wcale. pozniej te filmy sa dziwacznie klasyfikowane wedlug sredniej....