Miejmy nadzieje, ze sie nie zawiedziemy... Przydalby sie jakis porzadny horror. Po opisie filmu wydaje mi sie, ze moze byc podobny do Madhouse:)
Reżyser - Scorsese, to mówi samo za siebie. Do tego Di Caprio, który w ostatnich filmach grał genialnie, także szykuje się wielka bomba :)
żaden horror,czytałem książke(genialna),Scorsese? przypomnij mi jego udany fim w ostatnich 10 latach.Infiltracja pomyłka,widziałem wersje oryginalna tego filmu jest rewelacyjna w porównaniu z wersją Scorsese.
też czytałam książkę i potwierdzam żaden horror!!!!! to thriller psychologiczny (z przewaga psychologii). Końcówka książki po prostu wbija w fotel <chociaż to określenie lepsze dal filmu). Mam nadzieję, że film będzie wspaniałą ekranizacja a nie kolejnym filmem na podstawie ;-/
co do infiltracji to bardziej mi się podobała od oryginału.
a wracając do shutter island to proszę się tu nie nastawiać, na bieganie z pistoletem i strzelaniny bo tego po prostu nie będzie ani dziwnych zombi z za rogu ;-p cały Lehane stawia na grę psychologiczną i warto czekać do końca filmu. Polecam też książkę "Wyspa skazańców".
Jak można porównywać książkę do filmu... Całej książki nie da się nigdy całkiem przenieść na ekran... Według mnie takie porównywanie jest bez sensu. Co do filmów Scorsese, w ostatnich latach na pewno "Gangi Nowego Jorku" mi się podobał film, był ciekawie skonstruowany, choć już go dość dawno oglądałem to wiem, że zostawił miłe wrażenie, "Infiltracja" - oryginału nie oglądałem, ale co z tego? Jak dla mnie rewelacyjny, intryga, akcja i przede wszystkim świetna rola Di Caprio. Co prawda "Chłopcy z ferajny" kręcił bardzo dawno, to też świetny film.