PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

Po zachęcającym początku (dającym nawet jakiś cień nadzieji, że film będzie próbą stworzenia czegoś głębszego) film dość szybko staje się strzelanką, która nie wzbudzała we mnie absolutnie żadnych emocji, a chwilami wręcz irytowała. Nie od dziś wiadomo, że realizm nie jest mocną stroną wakacyjnych filmów amerykańskich, ale "Wyspa" to istne przegięcie - bohaterowie powinni zginąć po dobre kilka razy, a oni nie dość, że nie giną, to jeszcze świetnie się trzymają, pani nawet ma niezły makijaż i fryzurę, mimo dość długiej i wyczerpującej ucieczki.
Wierzyć mi się nie chce, że Bay kiedyś stworzył "Twierdzę" - film starający się uciec schematom i potrafiący kilkakrotnie zaskoczyć widza, a teraz kręci "Wyspę", gdzie im bliżej końca, tym więcej schematów (a finał najstraszniejszy w tym wszystkim).
Co więcej, właściwie wszystkie najważniejsze zagadki filmowe wyjaśnia nam trailer, który może i jest zachęcający, ale tym samym zabija nieco film. Ostatecznie wyceniam "Wyspę" na 5/10 i idę się zastanawiać co skłoniło (rachunki chyba...) aktorów tego formatu co McGregor i Johansson do zagrania w tym filmie

ocenił(a) film na 10
Slayer

wiesz czemu nie wzbudzila nic w tobie bo jestes ..... (piiii) czlowiekiem krytykujacym gatunki filmowe ktorych nie lubisz!! najbardzij denerwuje mnie to gdy ktos pisze ze film jest slaby, czlowieku powiedz mi czego sie spodziewales po filmie akcji z przepychem efektow specjalnych?????????? nie rob sie jebniety dobrze?? kazdy z moich znajomych kto widzial ten film uwaza ze jest bardzo dobry bo przynajmniej nie nudzisz sie w kinie a i wciaga bo chcesz sie dowiedziec co bedzie dalej a efekty specjalne sa fantastyczne!!! nie lubisz strzelanek to po co sie wypowiadasz albo lepiej na poczatku posta napisz ze nienawidzisz strzelanek i dlatego nie podobal ci sie ten film!! szkoda gadac wogole czlowieku jestes chyba jedyny na forum ktoremu sie nie podobal ten film, byc moze jednym z NIELICZNYCH bo po tytulach tematow aby patrzylem...