Witam!
Chciałbym poruszyć kwestię soundtracku z ''wyspy'' który moim zdaniem jest absolutnie REWELACYJNY!!! Ścieżka dzwiękowa do filmu została skomponowana przez polaka. Jest to jeden z najlepszych soundtracków jaki słyszłem( a słyszłem wiele). Praktycznie jedyną rzeczą do jakiej się można na siłe przyczepić to to,że dla niektórych(nie dla mnie) muzyka może się wydać lekko monotonna. Utwory ze ścieżki można podzielić na trzy grupy: 1-niezwykle klimatyczne po części chóralne utwory jak na przykład wspaniała melodia lecąca w na samym starcie filmu w raz z napisami początkowymi. 2- rożne ''elektroniczne'' melodie przy których jabłoński wykonał kawał do brej roboty. I 3- Ciężkie kawałki ze scen akcji i pościgów. Chciałbym usłyszeć wasze zdanie na temat tej muzyki. Zostawcie na razie wszelkie negatywne lub pozytywne wrażenia z filmu i oceńcie soundtrack i tylko soundtrack. Wielu ludzi ocenia muzyke filmu przez pryzmat ''otoczki'' i sukcesu filmu. Przykładem może być ''Batman Begins'' którego soundtrack zawierał może z jeden czy dwa fajniejsze kawałki ale ogólnie muzyka w porównaniu do wyspy się nie umywa. Oczywiście nowy batman jest niezwykle udanym filme ale na pewno nie ze względu na muzykę. W rankingu na najlepszy soundtrack roku na pewnej amerykańskiej stronie Btman Begins zajął wyższe miejsce niż wyspa. Co jest idealnym przykładem na to jak ''mit'', ''otoczka'' filmu mają wpływ na wclanie niezbyt znowu udaną muzyke. Co innego gdyby to był genialny i niezwykle klimatyczny soundtrack Dannego Elfmana do ''Batmana i ''Powrotu Batmana''.
Prosiłbym więc o wmiarę obiektywną ocene.
Pozdrawiam!
P.S. Kupcie soundtrack z wyspy naprawde warto!
bardzo fajny bo pasował do filmu
nie męczył, nie było momentów że muzyka przeszkadzała
wręcz przeciwnie, w niektórych momentach budowała klimat i idealnie pasowała do p-rzedstawionej sytuacji
napewno jest to mocny punkt filmu
W pełni się zgadzam tak dobrej muzyki w filmie to ja już dawno nie slyszałem, soundtrack nie tylko sam w sobie jest na najwyższym poziomie, ale również idealnie pasuje do aktualnie dziejącej się akcji na ekranie.