PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313523
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

9/10

ocenił(a) film na 9

Nie kręcą już takich filmów. klimat niesamowity, sceneria , muzyka również rewelacja.
Nie lubie Toma Cruise'a tdlatego minus 1 ptk a le za całość 9 rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
anula0001

A mi się Tom w tej roli strasznie podobał (moim zdaniem chyba jego najlepsza rola), nie umiem wyobrazić sobie innego aktora w roli Lestata. Może dlatego że najpierw oglądałam film, a potem czytałam książkę, a do filmu mam ogromny sentyment.
Chyba gdzieś kiedyś czytałam, że Anne Rice chciała obsadzić Daniela Day-Lewisa w roli Lestata, on bardziej by Ci pasował?

ocenił(a) film na 9
Ciri94

Zgadzam się z tobą Tom Cruis w roli Lestata to strzał w dziesiątke. Mimo to i nie lubie Toma C. jedna wspaniale wykreowana postać nie czyni go dobrym (wielkim) aktorem.

ocenił(a) film na 9
anula0001

Nie uważam Toma za jakiegoś mistrza aktorstwa, ale nie jest też dla mnie na pewno aktorem jednej roli. Lestat jest najlepszy, ale Tom podobał mi się też np w "Urodzonym 4 lipca", "Rain manie" czy "Ludziach honoru"... Poza tym czuję do niego jakąś irracjonalną sympatie, przyjemnie mi się ogląda filmy z nim.

ocenił(a) film na 7
Ciri94

Lubię ten film, pierwszy raz oglądałam go z 8 lat temu jako 20 latka i przez miesiąc byłam 'nakręcona' :). Po prostu owładnął mną klimat ... Lubię tutaj też T. C., jego mroczny erotyzm w tym zabójczym filmie. Dzisiaj -powiem wam- w zasadzie nigdy film mnie tak nie porywa, może to ja się zmieniłam i nie szukam 'bajek', a może kino 'zdosłowniło' ... Zmierzch próbowałam oglądać, ale nudził mnie aktorstwo drętwe, postacie mdłe, scenariusz ślamazarnie popycha sceny w przód i te wieczne dylematy, wampir czy wilkołak ... Nawet muzyka w ogóle się nie zapamiętuje, gdzie mu tam do "Wywiadu..." :(

ocenił(a) film na 10
anula0001

Brakuje .oj brakuje.