PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313523
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Film jest przewspaniały ,Brad Pitt boski , niesamowity klimat (chyba już nikt nigdy takiego nie uzyska) !!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
Patt

,...Nigdy nie mów Nigdy, Nigdy...
Nie ma się co dziwić skoro filmy o wampirach w większości nie wykorzystują potencjału jaki kryją w sobie opowieści o nieśmiertelnych. Winą są słabe scenariusze, które traktują strasznie powierzchownie temat nieśmiertelności - jeśli już!! W większości przypadków najważniejsze jest uzyskanie ładnego wytrysku krwi z aorty czy innej części ciała. A szkoda...

Morolg

klimat
O to właśnie chodzi, ale dla mnie osobiście najbardziej oburzające jest gdy wampiryzm łączy się z muzyką techno ( a to dosyc powszechne w kinie) - przecież są kapelki które wręcz mają ideologię wampiryczną i chyba one najlepiej zbudowały by tło pod odpowiedni klimat !

ocenił(a) film na 7
Patt

Sekciarsko...
Pomysł może i dobry, ale po obejrzeniu "Królowej potępionych" moja wizja: wampir + techno (rock?!) = zero ciekawości. Twoja wizja filmu wampirycznego zabrzmiala zbrojnym wyrazeniem buntu, moze nawet zalozeniem sekty. Jednak dla mnie wampir to jednak jednostka samotna skazana na wieczna egzystencje i borykajaca sie z wlasną tozsamoscia i problemami aspolecznymi. Film, ktory mógłby to zmienić (techno...., a moze i jakas nowa koncepcja) musialby byc bardzo dobrze przemyslany. Wampir to symbol, a symbol ma swoje znaczenie i czasem ludzie nie chca ogladać rzeczy, ktore nie zgadzaja sie z ich ogolnym wyobrazeniem na temat danego symbolu. Czyli finansowa klapa. Dlatego z jednej strony filmy wampiryczne maja wielki potencjal, a z drugiej są ograniczone poprzez symbolike laczacą i tworzącą obraz wampira.

ocenił(a) film na 8
Morolg

wampireq
Generalnie mogę się zgodzić, ale "wampir to jednak jednostka samotna skazana na wieczna egzystencje i borykajaca sie z wlasną tozsamoscia i problemami aspolecznymi".. Grzeczny.. grzeczny wampirek.. nie gryzie.. oswojony.. :)))

To oczywiście żart. Poniekąd masz rację, ale wampir to wampir, wgryza się toto cholerstwo, zębiska mu wystają ma ślady krwi na kołnierzyku jak przychodzi do domu.. brrrrrr. Niech sobie lepiej ma te problemy aspołeczne..

Co nie zmienia faktu, że wampir to ciekawy temat :) Sama lubię czerń.. ach te stereotypy.

Morolg

music
he, he nie należę (ani nawet nie mówię) o sektach :))))) - tylko poprostu uważam że te kapelki ( mimo wizerunkowego popapraństwa ) są idealne do stworzenia klimatu w warstwie muzycznej (mrok+ wpływy różnych epok+tajemnica) !!!!!! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Patt

Od Wizji Do Czynu
Może właśnie ty jesteś tym wybrańcem, który wprowadzi nas w nową tematykę wampiryzmu. Jeśli sie zdecydujesz to czeka Cię murowany sukces: w konserwatywnym gronie widzów potwierdzisz tylko ich domysly odnośnie rocku i całej narkotycznej spowijającej go otoczki (1 strzał w 10 !!), być może zniechęcisz lub rozszerzysz horyzonty młodym ludziom szukającym sensu w życiu (kontrowersyjne produkcje dobrze sie sprzedają), a na dodatek nie będziesz musiała wydawać pieniędzy na rekalame - wystarczy, że wyślesz film kilku instytucjom religijnym, które zbojkotują go we wszystkich dostepnych mediach i całkowicie za friko.
Tak zapowiadający sie film jest skazany na sukces. Jeśli w przyszłości zdecydujesz sie go wyprodukować to życzę Ci wszystkiego najlepszego :)))
Również pozdrowienia.

Morolg

wszystko przede mna
Prawdopodobieństwo takiego czynu jest niezwykle małe, a to ze względu na brak infrastruktury technicznej - natomiast nie mówię że nie !! :))))) Czekaj - może niebawem he he
Ps. A tak wogóle to nie jest nowa tematyka wampiryzmu, wręcz przeciwnie czysto klasyczna!!!
Ps. Polski film o wapirach ???? Osobliwy pomysł !

ocenił(a) film na 10
Patt

klimatycznie
Czy nie uzyska... Może i komuś się kiedyś uda. Faktem jednak jest, że ten film wraz z książką tworzą coś tak wspaniałego o tak cudownym klimacie... że nie można tego wyrazić słowami.

invisible_girl

nadzieja
Ja byłabym prze-szcześliwa gdyby sie komuś udało!! :((( ale to co teraz powstaje to ..:(((( (patrz np.Vampirella )

ocenił(a) film na 10
Patt

może nagle
Na całej linii historii zdarzają się geniusze. Nagle niz tego ni z owego wyskoczą z jakimś cudownym filmem. Mam taką szczerą nadzieję, że coś takiego znajdzie jeszcze miejsce w historii kina.

invisible_girl

może
Podzielam Twoje zdanie i łącze się w oczekiwaniu na kolejne wielki dzieło !!!!!!!!