Oglądałem raz i uważam że to jeden ze słabszych filmów o wampirach. Może za drugim razem bardziej przypadnie mi do gustu.
No, trochę jestem w szoku, bo dla mnie to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy film o wampirach. Rozumiem, że może nie przypaść do gustu, ale zaraz jeden z najgorszych..?
Wobec tego, strasznie mnie ciekawi, który jest dla Ciebie najlepszy?
tez jestem ciekaw. teraz trendi jest skretyniały Zmierzch, film skierowany dla czytelniczek BravoGirl i fanow naszejklasy. Film o swiecacych sie brokatem spedalonych "wampirach"
Uwielbiam Drakule, Nosferatu, Blade, Underworld(te dwa ostatnie to bajeczki,wiem ale bardzo dobre). Zdecydowanie najlepszy film o wampirach to Drakula, oglądałem trzy wersje i wszystkie były lepsze od Wywiadu z Wampirem. Tak samo Nosferatu czyli pierwsza opowieść o Wampirze z Transylwanii z 1922 jest świetna. Film klasyk,każdy musi zobczyć!
Sorka przeoczyłem tą odpowiedź ;)
Co Draculi to mogę się zgodzić. Świetny film :)
Również lubię Draculę ze znakomitym Garym Oldmanem, moim zdaniem film nieco psuje słaby w tym filmie Keanu. Piękny ale drętwy. Jednak 2-3 razy obejrzałam film i raczej więcej razy nie będę do niego wracać, w przeciwieństwie do Wywiadu z wampirem, filmu którego sporo razy oglądałam i zawsze mam ochotę ponownie wrócić.
No, Nosferatu, to klasyk i klasa sama w sobie, to napięcie i genialnie odegrana postać Nosferatu, obraz skradającego się wampira, tego nie da się zapomnieć aż skóra cierpnie jak tylko pomyśli się!
No ale Wywiad z Wampirem to nie jest zwykła opowieść o bezmyślnym i bezwzględnym potworze, który jest i pragnie tylko krwi, zabija i w zasadzie poza tym niewiele o nim wiemy. To piękna i klimatyczna opowieść o wampirach o ludzkim obliczu, które są różne, ich psychika nie jest tak prosta, które są targane uczuciami i emocjami często o egzystencjalnym podłożu.
Blade, Underworld? Toz to smieci w porownaniu z Wywiadem. Widocznie do szczescia potrzebna ci wartka, niekoniecznie sensowna akcja i mordobicie. Jesli tak, to faktycznie Wywiad z wampirem nie jest dla ciebie. Polecam ci zatem Van Helsing - szybkie, plytkie, efektowne.
Skad to przypuszczenie? Po prostu mnie rozbawiles i szczerze ci odpowiedzialam, przy okazji polecajac film podobny do wymienionych przez ciebie produkcji, ktory prawdopodobnie rowniez przypadnie ci do gustu.
myślisz że jestem dzieciakiem bo lubie Blade'a i Underworld ? akurat te dwa filmy to bardzo dobre filmy akcji(właściwie nic po za za tym). Van helsing akurat uważam za film słaby. Oglądałeś Nosferatu z 1922 i Drakule z 1979 ? wątpie.
stawianie obok siebie takich filmow jak Nosferatu, Dracula i Blade czy Underworld to totalne nieporozumienie, rozumiem, że one podobały ci się, ale jestem zdziwiona, że obok siebie stawiasz dzieła wysokich lotów i ... przepraszam miałkie kichy dla absolwentów gimnazjum, w których naparzanie się 40 odmianami broni kołkowatego Wesleya jest meritum sprawy
"Wywiad...", niezależnie od tego, co się komu podoba, podejmuje jako jedyny z tych filmow temat wampiryzmu w sposob odmienny, stawia pytania, których pozostałe nawet nie usiłują zadać, choćby z tego powodu nie zasługuje na taką krytykę
No to wiem co będę dzisiaj oglądał :D
Że co? Że jeden ze słabszych? To może Ty widziałeś inny film bo ja oglądałem Wywiad z wampirem i to był jeden z najlepszych filmów o wampirach.
I też jestem ciekaw jakie są lepsze filmy o wampirach według ciebie.
Po prawej, koło ocen masz informacje kiedy będzie w tv... podana jest tylko jedna data, dzisiaj.
jeszcze bardzo dobrym filmem o wampirach jest 30 dni mroku, który nie tak dawno był w polskich kinach, a co do wywiadu z wampirem zamierzam dzisiaj go obejrzeć pomimo, że nie jestem jakimś wielkim fanem filmów z wampirami
Sory bardzo ale Van Hellsing mi się bardzo podobał co nie znaczy ze Wywiad nie ... Po prosu to 2 różne filmy a jeżeli ci nie pasuje to nie musisz go oglądać ale nie pisz ze jeden z najgorszych bo chyba nie widziałeś naprawdę kiepskiego filmu o wampirach ... Ale z jednym sie zgodzę ,,zmierzch" to gówno :)
To i ja dolaczam do klubu :D , nie widziałem tego klasyka ! ? hmm..a może nie pamietam :D, niewazne ogladamy dzis 23:00 TVN, szykujcie swoje kły na taki kąsek hahahah, pozdro
a ja tam lubię i Underworld i Van Helsing (fajnie Kate B. w nim mówi). no zmierzch też obejrzałam i przeczytałam i nawet żyję. To jest worek z kinem mniej ambitnym ale rozrywkowym, lekkim ;P A na górnej półce Wywiad z Wampirem chyba najlepszy ze wszystkich. z tej serii o ile się nie mylę była również królowa potępionych, ale to już nie to.
jeżeli ktoś mówi że słaby film no to ja się poddaję ;)
Chyba jeden z lepszych filmów w historii...A te wszystkie Zmierzchy o tym podobne mogą się schować..
Bardzo dobry film ;).Na pewno jeden z najlepszych dotyczących tematyki
wampirów :).
Oglądałam dzisiaj w nocy. Przyznam, że jestem mile zaskoczona. To z pewnością najlepszy film o wampirach, jaki oglądałam. Gra aktorów? REWELACJA!
Przyznam się,że po "zmierzchu" nie byłam przekonana do tej tematyki;] na szczęście wczoraj obejrzałam;p film jest świetny: klimat, MUZYKA<wampirki lubią klasykę;D>, i gra aktorów REWELACJA i miło zaskoczyłam mnie Kirsten jako Claudia, zazwyczaj kojarzyła mi się z płytkimi komediami romantycznymi..a tu proszę, jaka rola;D Za Tomem też nie przepadam ale zagrał naprawdę dobrze;)
Również nie mogłam powstrzymać się od obejrzenia wczoraj "Wywiadu...". I podobnie jak autor poprzedniego posta, jestem mile zaskoczona. Zdarzyło mi się czytać książkę i jestem zdania, że jak na ekranizację, to wypadło całkiem nieźle. A jak na film o wampirach- świetnie. Grze aktorów nie mam nic do zarzucenia, zarówno Cruise, jak i Pitt wpasowali się z swoje role, może trochę inaczej wyobrażałam sobie Claudię, ale i to do przełknięcia. Na największe laury zasłużyła charakteryzacja i kostiumy! Właśnie tak powinny wyglądać wampiry.
Zdecydowanie polecam, szczególnie, jeśli to całe halo ze zmierzchem i resztą shitu sprawia, że na dźwięk słowa "wampir" zapala się u was czerwona lampka;).
Pozdrawiam
Akurat Wywiad z wampirem to jeden z najbardziej przereklamowanych filmów na Filmwebie. Ani to nie straszne, ani nie ciekawe. Książki nie czytałem, ale ten film skutecznie mnie do tego zniechęcił. To, że w dobie Zmierzchu istnieją znacznie słabsze filmy z tej tematyki nie znaczy od razu, że ten to jakieś wielkie dzieło.
Powiem tak: książkę (prawie 400 stron) pochłonęłam w dwa czy trzy wieczory i zdecydowanie polecam, za to na filmie wielokrotnie zdarzyło mi się ziewając zerkać na zegarek, jakkolwiek w ogólnym rozrachunku go lubię. Wielkim dziełem on na pewno nie jest, ale jak by nie patrzeć jest jednym z istotniejszych filmów w tym temacie i umniejszać jego znaczenie raczej trudno.