PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1002}

Wywiad z wampirem

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994
7,7 314 tys. ocen
7,7 10 1 313523
7,2 51 krytyków
Wywiad z wampirem
powrót do forum filmu Wywiad z wampirem

Nieśmiertelność - marzenie ludzi - jest w rzeczy samej przekleństwem. Louis cierpi najbardziej w momencie, kiedy słońce pali Caroline, ponieważ w tym właśnie momencie dopełnia się pierwsza śmierć, którą zadał. I w tym momencie dopełnia się też jego przeobrażenie, lecz cierpienie zaklęte w nieskończoność nie opuszcza go. Dlaczego pozostaje piękny? Dlatego właśnie, że cierpi. Lestat potrafi jedynie z n ó w stać się pieknym - Louis jest piękny wiecznie. Zmysłowość niektórych scen pomiędzy wampirami sprawia, że kobieta czuje się jakby poza tym najpiękniejszym z języków świata. Zmysłowość wampirów to język świata, który przyciąga i zsyła w zawistne niespełnienie nas, zwykłych oglądaczy. Zło przeciw złu - Luis, który cierpi, bo musi zabijać, idzie, w ogniu, jak mściciel, jak sama śmierć, jak Nadistota przez tajemne korytarze Teatru Wampirów, unicestwiając je. Ten film jest przepięknie n a m a l o w a n y, jest estetyczny i nasycony zmysłowością do bólu. Doskonałe aktorstwo. Uwielbiam go oglądać, za każdym razem zakochując sie w tym obrazie od nowa i mocniej.

ocenił(a) film na 10

magia
Zgadzam się z Tobą w 100 % Pięknie ujęłaś istotę tego filmu, istotę bycia nieśmiertelnym. Louis, niewinny wampir, który nie wiedział na co się decyduje... Mnie też ten film, ta książka czaruje za każdym razem gdy po nie sięgam.

ocenił(a) film na 8

uuuuu
jestem pod wrazeniem Twoich słów i metafor...nie bardzo pozostaje mi coś dodać..film na pewno jest wart obejrzenia i gdy bedzie emitowany ponownie - z checia go obejrze..