PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147526
5,5 35 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Chciałam się jeszcze zapytać czy ktoś może wie, czy Jean, profesor i Scott naprawdę zginęli? Z końcówki domyślam się, że Xavier nie umarł, ale reszta? Nie żeby mi jakoś strasznie zależało na tej dwójce, ale to główni bohaterowie, a dopiero wszyscy razem tworzą wspaniały film. Czy taki scenariusz był w komiksach lub bajkach o X-menach, czy to scenariusz tylko dla filmu i nie dowiemy się co z nimi, póki nie zrobią kolejnej części? Z góry dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) film na 8
googaify

Scott nie zginął, bo nikt nie wie jak rozwinęła się dalej ta scena. Dla dobra X4 z pewnością tak to zrobią, że przeżył.
Jean nie raz umierała i odżywała w komiksie, to nie problem by wstała z grobu, lub co bardziej prawdopodobne spała w kokonie na dnie Alkali, a Jean z X3 okazała się jej klonem, tak też może być.

deamon82

hm.. to by dało ciekawy wstęp do Apokalypse , ukazania się Cable i np. powrotu x menów które w części 3 utracili moce ( może by je odzyskali w wzmocnionej sile), również ciekawie by było , gdyby Anna , w końcu pokazała by swe moce

hut334

jaka anna ?????/ bo ja sie już pogubiłem odpiszcie

mama_4

ta co może uleczać?????????

ocenił(a) film na 8
googaify

Jean zabiła Scotta, przecież sama przyznała to Loganowi, a profesora chyba było wyraźnie widać że zabiła, tak? Xavier to nie puzzle nie poskłada się z milionów części.

mareczekp2

Chyba kolego nie obejżałeś filmu dość dokładnie...
Proponuje przeczekać napisy końcowe! :D

ocenił(a) film na 10
googaify

Mi się wydaje, że Xavier nie umarł. Owszem, jego ciało tak.. ale dusza, umysł na pewno nie (oczywiście to moje przypuszczenie). Jeśli chodzi o Jean, to w komiksie ona parę razy wracała do życia, szczególnie po tym incydencie z Mrocznym Feniksem, dlatego też gdyby się zadecydowali na czwartą część, to by raczej powinni coś z nią zrobić. Z kolei jeśli chodzi o Scott'a, to nie mam zielonego pojęcia, niestety... z tego względu, iż w komiksie nie przypominam sobie aby on kiedykolwiek umarł (przyznaję się, nie czytałam.. ale po całym internecie w ogóle o tym nie wspomniano..