PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147788
5,5 33 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Ogólnie film bardzo mi się podobał ale wkurzały mnie te rozbierzności w historii między komiksem a filmem. Dzięki ty śmierciom głównych bohaterow ciekawiej się ogląda i pewnie taki zamiar mieli scenarzyści. Cyclops , Jean , profesor nie żyją... Hehe, najlepsze że Xavier wcale nie zginął. Obejrzcie sobie najlepiej scene w ktorej profesorek prowadzi lekcje i mówi o gościu ktorego mózg już przestał funkcjonować, ale cialo nadal żyje (czyli jednym słowem warzywo) i później scene w szpitalu po napisach. Wygląda na to że Xavier w ostatniej chwili przeniósł swoją świadomość, dusze czy coś tam do mózgu tego kolesia. Fajna furtka do następnej części...

ocenił(a) film na 7
howlet

Nigdy nie czytałem komiksu ale po obejrzeniu filmu myślę, że chyba spróbuję.
Szkoda, że w Płocku nie było kina i oglądałem tylko ściągnięty film a w nim nie było nic po napisach=/ Czy ktoś mógłby mi dokładnie opowiedziec co tam było?

użytkownik usunięty
Valler

Mnie najbardziej w tym filmie rozwaliła postać Juggernauta, Vinnie Jones wogule nie pasował do tej roli, tylu wrestlerów jest a oni wybrali Jonesa ehhh, najlepsze jest to że wg. komiksów Juggernaut nie jest mutantem, więc Leech nie odebrał by mu zdolności, ponadto Cain Marco(aka Juggernaut) jest bratem Xaviera... no ale w filmie wszystko jest możliwe:)
Co do sceny po napisach to na youtube ją znajdziesz.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8

poczytaj najpierw komiksy, szczególnie serię ,,Ultimate X-Men" zanim zaczniesz pisać ,,wg. komiksów"
,,Ultimate Juggernaut
In the Ultimate Marvel continuity, Cain Marko is not related to Xavier, instead sharing early connections with Rogue, having grown up in the same trailer park as her. He appears to be a mutant, rather than having mystical powers. The Juggernaut is part of the Weapon X program in the Ultimate continuity, and it is from them he got his helmet, which allows him to track other members of the program."

użytkownik usunięty
deamon82

Nie czytałem Ultimate, jestem wychowany na starych wersjach, i w starej było tak jak napisałem, nie podoba mi się to zmienianie co chwilę historii postaci, tak więc poprawię: "WG. STARYCH KOMIKSÓW".

ocenił(a) film na 8

Stare komiksy to stare komiksy, a film to film, więc nie ma co porównywać. Film to zlepek różnych wersji, twórcy filmu, głównie kierowali się wersją Ultimate, wyższy Wolverine (chyba urósł do 180cm :)), Juggernaut mutant itd.

użytkownik usunięty
deamon82

No dokładnie.... ale żałuję że nie zrobili Juggernauta lepiej i nie poświęcili mu więcej uwagi, w starych komiksach i kreskówkach zawsze był jednym z najgroźniejszych przeciwników X-Men, pozostaje nam poczekać kilka lat na (miejmy nadzieję) kolejną trylogię, może tym razem z Apocalypse lub Stryfe`m, a może Onslought Saga z wieloma bohaterami Marvela miło by było:))

ocenił(a) film na 7

A mógłbyś zamieścic link bo ja nie potrafię znaleśc xD

użytkownik usunięty
Valler

http://www.youtube.com/watch?v=WhsAxVIwFDQ&feature=related
Pierwszy lepszy link do sceny po napisach.