Zaczne od tego, że jest to niskobudżetowy film produkcji Tajwańskiej, wiec wygórowanych oczekiwań raczej nie miałem. Mimo tego po obejrzeniu nie byłem rozczarowany. Pod wieloma względami bardzo pasuje do klimatu DB ale nie jest jego wiernym odzwierciedleniem - tu oczywiście jak w każdym filmie wiec ok. Efekty specjalne jak na te warunki spełniają oczekiwania - skoki, walki, promienie mocy itp. Bardzo podobała mi sie postać Genialnego Żółwia, zupełnie jak by wyjęta z anime :) Reszta postaci jest troche chaotycznie dobrana - można sie tylko domyślać kogo są odpowiednikami ponieważ wszystkie mają inne imiona (jedynie G.Żółw został), nawet Goku nazywa się MonkeyBoy. Ale myśle, że ktoś kto oglądał większość odcinków DB nie będzie miał większych z tym problemów zwłaszcza jeśli nie oczekuje po tym filmiku wiernej kopii DB.
Ostatecznie będąc pozytywnie nastawionym do tego starego filmu i nie doszukując się na siłe minusów daję ocenę 7/10.
PS. Odradzam sugerowanie sie opiniami konusów wychowanych na Spidermanie ponieważ tacy nie rozumieją starej wschodniej kinematografii i będą jedynie narzekać i udawać wielkich krytyków..
Bardzo ciekawy film. Pełen humoru i akcji.
Postać Genialnego Żółwia jest naprawdę genialna.
Jak na rok 1989, to film jest naprawdę miodzio.
6/10 (O_o)