PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725324}

Zło we mnie

February
2015
5,6 20 tys. ocen
5,6 10 1 19577
6,6 35 krytyków
Zło we mnie
powrót do forum filmu Zło we mnie

Diabelski film.

ocenił(a) film na 9

Jeden ze straszniejszych horrorów jakie widziałem. Chory, mroczny, satanistyczny klimat od początku do końca. Opustoszały kampus i niepokojący soundtrack też robią swoje. Do tego przerażająca dziewczyna, (w sumie jak dla mnie to każda postać miała w sobie coś upiornego) trochę gore, tajemniczy demon, świetnie wpleciona przeszłość z teraźniejszością i wyczekiwanie na to jak to wszystko połączy się w całość. I te sceny przy "piecu" brr.

Co do zakończenia też jestem za tym, że Joan płacze, dlatego że demon ją "opuścił".

ocenił(a) film na 8
Dazzled

co do zakończenia... to innej opcji nie widzę. Kurcze mam wyjątkowo ambiwalentne odczucia chociaż jestem wielkim fanem takiego gatunku... no klimat jest, ale jakoś tak, ale brakło prawdziwej grozy. Dość szybko połapałem się o co chodzi i jednak liczyłem do samego końca na coś więcej. Fabułą się wyjątkowo zawiodłem, a samą muzyką filmu nie zrobisz.
Ocenę dają dość mocną, bo lubię tego typu kino, ale w sumie to jest mocno rozczarowany, bo spodziewałem się więcej.

ocenił(a) film na 9
___ice___

Ewentualnie zakończenie można interpretować też tak, że Joan orientując się, że tym razem to ona sama, bez żadnego wpływu złych mocy dokonała morderstw, zrozumiała co ona "najlepszego" zrobiła i wpada w rozpacz. No ale pierwsza wersja jest raczej prawdziwa.

ocenił(a) film na 8
Dazzled

dla mnie to mogą być nawet trzy na raz... uwielbiam tą mnogość rozwiązań w filmach kiedy nawet następnego dnia wracam do tego filmu i myślę chociażby o zakończeniu. Im dłużej jestem po seansie "zło we mnie" (co za zj*bany tytuł polski) tym umacniam się w przekonaniu jak dobry film oglądałem i wiem, że do niego wrócę za jakiś czas. Aczkolwiek dalej obstaję przy tym, że brakło kilka razy pier*olnięcia konkretnego przez to film został gdzieś pominięty.

ocenił(a) film na 7
___ice___

to powolne, wchodzace pod skore tempo, jak dla mnie bylo atutem. bez fajerwerkow ale konsekwentnie do przodu. miejscami mocno przypominal mi Session 9 z domieszka Lyncha. Jezeli nie widzieliscie S9 to bardzo polecam (nie zrazajcie sie wygladem niskobudzetowca)

ocenił(a) film na 8
Dazzled

W ostatniej sekundzie filmu dziewczyna zdaje się dostrzegać coś. I wydaje mi się, że ujawnił jej się długo poszukiwany demon, którego wreszcie odnalazła. Zrobiła rytuał przy piecu z obciętymi głowami rodziców Rose, ale demon nie przybył, dlatego rozpaczała, ale na chwilę przed zakończeniem filmu przestała.

ocenił(a) film na 7
Kr4ju

Mam dokładnie to samo wrażenie. W ostatniej sekundzie zauważa demona.

ocenił(a) film na 7
rolnik

Ja też mam takie odczucie chociaż jak dla mnie demon mógłby być tylko w jej wyobraźni- tak byłoby lepiej ale to dziwne "salto" na łóżku i lewitacja podczas egzorcyzmów temu przeczą. Film b.fajny dla kogoś kto nie musi mieć litrów krwi i wyskakujących straszydeł spod łóżka.