PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725324}

Zło we mnie

February
2015
5,6 20 tys. ocen
5,6 10 1 19577
6,6 35 krytyków
Zło we mnie
powrót do forum filmu Zło we mnie

Czy myślicie, ze spodoba mi sie ten film jesli znudziło mnie lekarstwo na życie? Nie mam nic przeciwko "nudnym" filmom ale lekarstwo, oprócz świetnych zdjeć, naprawdę mnie zanudzilo, zwłaszcza ta pretensjonalna intryga oparta na odkrywaniu po kawałku tajemniczej legendy/historii. Czy doznam olśnienia jak na under the skin? Potrzebuje takiego filmu. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
SocialNetwork

Lekarstwo na życie trwa 2.5h, ten 1.5h, ale trzeba szczerze powiedzieć, że jest suuuper powolny. To nie musi znaczyć, że nudny, bo dla mnie klimat był do krojenia nożem, prawie w każdej chwili czekałem czy się coś wydarzy, to było wręcz nieznośne, w pozytywnym sensie. Trochę jak Coś za mną chodzi, tylko tam mniej więcej wiadomo w czym rzecz. Ten film trzeba oglądać na czysto, absolutnie nie oglądać zwiastunów i najlepiej nie czytać. Oczywiście w ten sposób można się bardzo rozczarować, ale i zachwycić. Under the skin to niesamowity mindfak, o którym nie wiem co myśleć. Jest to fascynujące, Scarlett jest dobra, piękne zdjęcia, ale film podobnie powolny, nawet bardziej nudny w tym kontekście że aż tak nie czekałem na rozwiązanie, bo domyślałem się. Poza tym to był niejako film drogi i to nie robi takich emocji, a tu mamy wszystko w dość zamkniętych lokalizacjach.

maxplastic

A straszny jest, bo szczerze przyznamy, że ze mnie dygus. Mam nadzieje, ze go nie zdejmą do przyszłego tygodnia, niestety obowiązki nie pozwalają na wypad w tym tygodniu. Szkoda bo jest jeszcze pokot, który chyba już mi ucieknie.
Pozdrawiam.
Ps. W UtS jest tez niesamowita historia transformacji, rebeli, konfrontacji i, dla mnie, niezrozumiały finał.

ocenił(a) film na 10
SocialNetwork

To zupełnie inne filmy,lekarstwo na życie obejrzałam, z zainteresowaniem ale nie był on "straszny", tu atmosfera i postaci wbijaja w fotel.

ocenił(a) film na 3
SocialNetwork

Nie rób sobie tego. Oglądałem oba filmy przy czym lekarstwo na życie oglądałem z przyjemnością a drugi... ekhm powiedzmy że można lepiej spożytkować 2 godziny życia

ocenił(a) film na 5
Skril3x

Dokładnie...