PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109907}

Zło

Ondskan
2003
7,7 51 tys. ocen
7,7 10 1 51462
7,3 12 krytyków
Zło
powrót do forum filmu Zło

Mnie to zawsze denerwuje ,ze aktorzy przewaznie sa starsi od swoich granych postaci.Tutaj to az razi w oczy,Wilson grajac w tym filmie miał 22 lata a tytołowy Erik 16!!! 6 lat roznicy to bardzo duzo.Powiedzcie mi dlaczego sa takie dysproporcje wiekowe jak to jest?

michastest

może dlatego, że szesnastolatek nie potrafiłby tak dobrze zagrać tej roli, w końcu nie należała ona do najłatwiejszych.
mnie takie dysproporcje najbardziej denerwują w filmie "Młode Wilki"(chociaż bardzo go lubię), bardzo było to w nim zauważalne

michastest

Ja nie oglądałem tego filmu, ale mnie też denerwują dysproporcje wieku pomiędzy grającymi, a postaciami. Zgadzam się jednak z Kami122 że rzeczywiście czasem młodszym aktorom brak jest doświadczenia, dlatego biorą starszych. No ale często w amerykańskich komedyjkach dla nastolatków brani są już sporo dorośli aktorzy...nie potrafię teraz dać przykładu, ale tak jest. Niech ktoś mi powie że tam potrzebni są wybitni aktorzy...bez obrazy :]

ochmistrz

100% racja, amerykańskie komedie o nastolatkach maja średnią wieku 27 lat, moze zatrudnianie nieletnich jest dla USA jakimś większym problemem, nie znam się na tym ale oni tam lubią mieć kretyńskie przepisy odnośnie wszystkiego.

ocenił(a) film na 7
Kami122

Jak dla mnie najwieksza nieporozumienie była rola Donnie Darko grana przez
Jake Gyllenhaal. W moiej opini był za bardzo napakowany jak na nastolatka. Pewnie przeczowal ze zagra w jarehead.