PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866252}

Złoto

Gold
2022
5,5 6,0 tys. ocen
5,5 10 1 6039
5,4 18 krytyków
Złoto
powrót do forum filmu Złoto

1. Bardzo niespójny świat przedstawiony, niby wciąż wszystko działa po staremu, podają w radiu ceny akcji, pociągi wciąż jeżdżą, dalej jest prąd i woda, telewizja, telefony, ale wygląd i zachowanie bohaterów wygląda jakby był to film Postapo i bardzo mi to nie pasuje.
2. Dlaczego on tam został a nie pojechali razem, to największa głupota tego filmu. Wystarczy oznaczyć to miejsce na mapie czy czymkolwiek i później tam wrócić razem, ze sprzętem. Odrąbali by kawałek bryły i wynajęli by za to sprzęt i pracowników.
3. Bryła nawet nie drgnęła ciągnięta przez samochód (rozumiem, że próbowali to robić gówniana linką, ale samochód aż się zakopywał zanim linka pękła) obstawiam, że bryła ważyła nawet kilka ton. Nawet gdyby ją wyciągnęli koparką, to jak mają przewieźć taki kawał bryły przez pustynie, samo dostarczenie tam koparki wydaje się być niemożliwe (ale możliwe, że został oszukany przez tego drugiego i miasto było kilka kilometrów dalej).
4. Dlaczego zaufał osobie, którą dopiero co poznał?
5. I kolejny debilizm, przez który męczyłem się do końca filmu, to to dlaczego znajdując opuszczony samolot zaraz za górką (Który był całkiem dobrym schronieniem słońcem i zwierzętami, a po jakiś uszczelnieniach byłoby jeszcze lepiej) nie przeniósł się do niego, tylko zaczął go rozbierać na części i budować sobie gównianą bazę kilkaset metrów dalej, tym samym tracąc dodatkowo siłę i zdradzając to, że pilnuje tam czegoś cennego.

Ciężko wytrzymać do końca, gdy głupota aż tak kuje w oczy.

ocenił(a) film na 6
_AnToS_

Nie czepiaj sie tak na siłe.Wygląda to na klimaty postapo ale nie znaczy że nie ma być niczego po wojnie atomowej.Jakbyś znalazł taką fure pięniędzy w złocie na pustyni to warowałbyś przy niej jak pies.Przewidziałem gdzieś w połowie filmu że "wspòlnik" będzie go chciał wykończyć właśnie w taki sposòb że rozbije sobie camp i będzie go obserwował z oddali dzwoniąc co jakiś czas ze jest w drodze aż ten w końcu skona z wyczerpania.Widać że to typowa niskobudżetowa produkcja,ale nie żałuje że obejrzałem.

ocenił(a) film na 5
_AnToS_

2. ,,Dlaczego on tam został a nie pojechali razem, to największa głupota tego filmu. Wystarczy oznaczyć to miejsce na mapie czy czymkolwiek i później tam wrócić razem, ze sprzętem. Odrąbali by kawałek bryły i wynajęli by za to sprzęt i pracowników'' No przecież stary urobił młodego by pilnował złota, bo wiedział, że sobie nie poradzi i całe złoto będzie dla niego.  4. ,,Dlaczego zaufał osobie, którą dopiero co poznał?'' Tak na prawdę nie miał wyboru. Stary go dobrze urobił, że młody sam wpadł na pomysł by zostać ze złotem. Stary zostawił mu jedzenie, wodę i jakiś telefon. 5. ,,I kolejny debilizm, przez który męczyłem się do końca filmu, to to dlaczego znajdując opuszczony samolot zaraz za górką (Który był całkiem dobrym schronieniem słońcem i zwierzętami, a po jakiś uszczelnieniach byłoby jeszcze lepiej) nie przeniósł się do niego, tylko zaczął go rozbierać na części i budować sobie gównianą bazę kilkaset metrów dalej, tym samym tracąc dodatkowo siłę i zdradzając to, że pilnuje tam czegoś cennego''  No przecież ,,budował'' schronienie centralnie koło złota, na wypadek, żeby ktoś mu go nie ,,ukradł'' xD  Nie wiem jak wy oglądacie te filmy i potem piszecie takie bzdury