Film jest bardzo ciekawy - zaraza, wybuch, piętrzące się tajemnice, spotkanie z doktorem Kurtzweil itd. Ogląda się to z zainteresowaniem i sporym napięciem. Scena z laboratorium z pszczołami tajemnicza i mocno intrygująca. Finał też niezły. 6/10
no film całkiem niezły, pokazuje jak jest naprawdę z tajemnicami i z tymi co chcą je odkryć, bo palacz zawsze jest 2 kroki przed mulderem :)
strasznie dołujący film. do ostatniej minuty do wymęczyłem i zupełnie jak w serialu 0 odpowiedzi na pytania. no i męczy mnie jedno jeśli palacz jest zawsze do przodu a mulder to tak straszne zagrożenie dlaczego go po prostu nie wyeliminują czytaj nie zabiją? dziwne
Na pytanie o eliminację ci nie odpowiem bo nie oglądałem wszystkich odcinków, może kiedyś.
można dostrzec odpowiedzi na pytania :):)
PS: Palacz jest do przodu tak, ale też pozwala Mulderowi na działanie (też go chroni w pewnym sensie), jest zagrożeniem bo za dużo widział, za dużo wie, potrzebuje tylko dowodów, które jak zdobędzie niestety traci. Cóż spisek spisek i jeszcze raz spisek Mulder chce ujawnic, i chce też zaspokoić własną ciekawość i poznać odpowiedzi na włąsne pytania.