PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1309}

Zabójcza broń 2

Lethal Weapon 2
1989
7,5 89 tys. ocen
7,5 10 1 89072
7,4 26 krytyków
Zabójcza broń 2
powrót do forum filmu Zabójcza broń 2

Doprawdy rzadko się zdarza żeby praktycznie wszystkie tematy odnośnie do jakiegoś filmu były pozytywne, ale już spieszę przywrócić względną równowagę.
W jednym miejscu przeczytałem, że "Dorównuje - rzadkość! - pierwowzorowi.". Otóż, no cóż, zgadza się. Dorównuje. Jest podobnie bardzo przeciętny, kiepsko napisany (choć nieźle bądź co bądź ostatecznie wykonany), nieco irytujący, nieco nużący i lekko przydługi.
Miałem dać już sobie spokój z następnymi częściami, ale w tym samym miejscu względem trójki przeczytałem "Karuzela mocnych wrażeń, ale szybko nuży.", to na przekór może zaryzykuje.

ocenił(a) film na 7
dentryt

Jeden z tych filmów, do których trzeba mieć sentyment, bo to film w typie lat 80.
I nie zgodze się co do "napisania", a "wykonania", bo moim zdaniem jest odwrotnie. Film nie jest artystycznym filmem, jednak z tą konwencją i wykonaniem, na prawde dobry.

ocenił(a) film na 5
dentryt

Podoba mi się to co napisałeś, że jest nieco irytujący. I dlatego też nie potrafię dać wyższej oceny. Już mnie tak nie bawią takie komedie kryminalne jak "Gliniarz z Beverly Hills" i "Zabójcza broń".