No szalu nie ma. Akcja filmu toczy sie bardzo leniwie prowadząc do zaskakującego i nieprzewidywalnego finału. Gdyby trochę przyspieszyć i dodać elementy budujące atmosferę grozy, mielibyśmy naprawdę rewelacyjny film.
Scena z tą dziewczynka jakas taka dla pedofilii. Ach, sama juz nie wiem. Dziwny film. Drugi raz na pewno nie obejrze. Mozna smialo o nim zapomniec, nie utkwi za długo w pamięci
Nie chcę swoim głosem wchodzić w polemikę, ponieważ każdy z nas ma własne spojrzenie na to co się dzieje na ekranie i ma swoją rację.W świetny sposób przedstawiony został światek skrzywionych psychicznie ludzi (takich jak oni jest w tym kraju bez liku - mam za sobą spędzone tam cztery lata). Najmądrzejszą, z tego grona, okazała się ta, która od samego początku wykazywała oznaki choroby psychicznej a ten który z nazwy miał być tzw stróżem prawa okazał się skończonym degeneratem. Musiałem dopisać sobie zakończenie - ona go musiała zabić i sama, w przebłysku świadomości, popełnia samobójstwo - nie wyobrażam sobie dzieci, genetycznie zmodyfikowanych, z tego związku. Film mocny, ze świetnie narysowanymi i odegranymi postaciami - pozostanie mi na długo w pamięci. 8 !!!
Choć sam dałem 5/10 w zupełności się zgadzam z Twoją analizą postaci. Sama fabuła może nie porywa tempem i oryginalnością, ale reżyser doskonale zobrazował degrengoladę moralną nie tylko jak sądzę charakterystyczną dla amerykańskiej trailer park lower class. W tym zakresie celnie.