świetne kino, rewelacyjna gra aktorska, bardzo dobre dialogi. Historia może trochę banalna ale było wiele filmów które miały świetną historie a zepsuto je. To ja już wolę tak, u mnie 9
Od czasu "To nie jest kraj dla starych ludzi" nie widziałem bardziej amerykańskiego filmu. Niby nie ważne polityczne wątki w tle, ale tak właśnie jest, amerykanie słuchają tego i mają to gdzieś. Także za oddanie klimatu US 9.
Faktycznie teraz to do mnie dotarło w tle ważne wydarzenia '' początek światowego kryzysu'' oBAMA , G.W.B , a oni robią swoje i mają gdzieś ten światowy zamęt pozdrawiam
Dostałem, od znajomych, dwa filmy do obejrzenia: ten na którego stronie jestem oraz '' Zabójczy Joe''. Tak jeden jak i drugi pokazują amerykańskie społeczeństwo i jego psychiczne skrzywienia. ''Zabić ...'' jest, dla mnie, filmem przegadanym z makabrycznymi wstawkami ale w tym filmie nie to jest najważniejsze - najważniejsze jest to co się epizodycznie dzieje w tle (i to jest reżyserski majstersztyk), urywki przemówień amerykańskich prezydentów w zestawieniu z tym co się dzieje na ekranie - no i końcowe stwierdzenie PITTA ...w Ameryce nie chodzi o naród ale chodzi o interesy. I to jest dopiero thriller, horror i dramat kryminalny razem wzięte. Martwi mnie tylko to, że u nas zaczyna być coraz bardziej podobnie, no cóż ! kochamy Amerykę - BYŁEM TAM PRZEZ CZTERY LATA I NIE POJADĘ TAM WIĘCEJ - to nie jest kraj dla normalnych ludzi !!! Oceniam film jako film na 5,5 natomiast za przemycone treści daję 8 !!!