PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652571}

Zabić, jak to łatwo powiedzieć

Killing Them Softly
2012
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 30215
5,9 24 krytyków
Zabić, jak to łatwo powiedzieć
powrót do forum filmu Zabić, jak to łatwo powiedzieć

...gdyby nie było tych scen skupiających się na wiadomościach o wyborach prezydenckich 2008. Jakoś w trakcie oglądania nie widziałem powodu by znajdowało się w tym filmie (może czegoś nie zauważyłem), przez co te wstawki były irytujące. Jeszcze nie prowadzący do niczego wątek postaci Gandolfiniego (jakby ktoś to wyciął to mam wrażenie, że nikt by na to zwrócił uwagi). I jeszcze widać, że reżyser próbował udawać Tarantino, tyle, że te dwa dialogi o życiu seksualnym bohaterów były moim zdaniem dosyć na siłę. Sam film poza tym prezentuje się dobrze.

ocenił(a) film na 6
Burnham1

to niezakumales, wstawki te podkreslaly ostatnia scene dialogu Pitta z przedstawicielem "białych kołnierzyków" oraz były taką solą rozkładającej się potrawy zwanej "idea ameryki". Podkreślały kontrast medialna papka i sztuczny obraz sprzedawany ludziom, nam, o tym, że w hameryce mozna wszystko i zwykły obywatel moze wszystko w opozycji do tego brud, uklady, wykorzystywanie innych i zabijanie, które serwuje prawdziwy obraz amerykańskiego snu/zycia. Pozdro