PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652571}

Zabić, jak to łatwo powiedzieć

Killing Them Softly
2012
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 30215
5,9 24 krytyków
Zabić, jak to łatwo powiedzieć
powrót do forum filmu Zabić, jak to łatwo powiedzieć

Wydaje mi się, że ten film to jedna wielka metafora współczesnego rynku finansowego. Te
wspólne posiedzenia i granie w karty, nic wam to nie przypomina? ;)

Trattman jako kozioł ofiarny to po prostu małe banki i instytucje finansowe.

Brad Pitt to nic innego jak rząd USA, który "naprawia" całą sytuacje, oczywiście nie za darmo.

ocenił(a) film na 9
vildwolf

Dobra interpretacja :).Co do samego filmu to bardzo miło mnie zaskoczył był świetnie zagrany (rola Brada Pitta po prostu wymiata),fabuła i dialogi były nie byle jakie przez co tym bardziej dziwi mnie to że ludzie piszą że teraz nie ma już mądrych produkcji tylko masa głupawych filmów oblanych efektami specjalnymi no i mają w końcu taki rewelacyjny film i co widzę po średniej?!, ręce opadają ludzie to chyba już nie myślą zero w głowie a piszą że chcą mądre film.Na plus też zasługują nie które scenki jak ta w której mamy spowolniony czas epicko to wygląda no i ten świetny klimat oraz te rozwalające system podsumowanie pod koniec filmu Cogan (grany przez Pitta) tą kwestią mnie po prostu kupił wystawiam mocne 9/10 i pozdrawiam oraz gorąco polecam.

vildwolf

Dla mnie te wątki o zabijaniu, kasie itd. to było tylko tło, wydaje mi się że tak na prawdę chcieli pokazać jaką mają chorą politykę i co tak na prawdę rządzi w USA - KASA...