PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652571}

Zabić, jak to łatwo powiedzieć

Killing Them Softly
2012
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 30215
5,9 24 krytyków
Zabić, jak to łatwo powiedzieć
powrót do forum filmu Zabić, jak to łatwo powiedzieć

Nie wiem skąd tyle zawodów nad tym filmem. Mnie zaskoczyła ale pozytywnie, spodziewałam sie
wszechobecnej krwi jak u Tarantino, a tu film z rozkminką!
Brad Pitt powala i nawet jesli są momenty dłużyzny (dla mnie minimalne), to dla pięknych zdjęć i
aktorstwa warto zobaczyć.

ocenił(a) film na 9
dk2012

Plus wypowiedzi polityków w tle i końcówka z świetną puentą. 9/10 jak dla mnie

bart987

Pueta była idealna:) Ujęcia były dużym plusem filmu co wszyscy doceniają. Nie jest to uniwersalna historia, czuć tam po prostu amerykańskiego ducha. I nie jest to dobry duch.:)

ocenił(a) film na 7
dk2012

Jako kryminał jest filmem przeciętnym. Jest trochę dłużyzn a niektóre sceny sprawiają wrażenie posklejanych. Zwłaszcza na tle filmów Tarantino wygląda blado. Natomiast jako film polityczny jest ŚWIETNY. A gangsterską fabułę można odczytać jako pretekst do pokazania mechanizmów funkcjonowania świata polityki i finansjery. Wówczas staje się filmem WYJĄTKOWYM.

dk2012

Może właśnie dlatego ludzie są rozczarowani, bo film został przedstawiony jako 'następca' Pulp fiction. Oczekiwali czegoś konkretnego, czego nie zobaczyli. A moim zdaniem 'Zabić..' to zupełnie odrębny film i nie warto go porównywać z innymi, on tworzy własną historię.

jest_gitara

Jestem podobnego zdania. Tak samo nie ma co porównywać do Drive'a.

ocenił(a) film na 9
sukineczka

jedyne co mozna powiedziec o obu filmach to ze maja piękne zdjęcia i muzykę oraz dialogi są bardzo hmm ludzkie