PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652571}

Zabić, jak to łatwo powiedzieć

Killing Them Softly
2012
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 30215
5,9 24 krytyków
Zabić, jak to łatwo powiedzieć
powrót do forum filmu Zabić, jak to łatwo powiedzieć

jn

ocenił(a) film na 3

czekałem na ten film i kompletna korozja.Totalna pomyłka.Żadna kolejna gwiazda w tym filmie by go nie uratowała.Scenariusz z d.py, nic się kupy nie trzyma cały film przegadany o pierdołach i nic się nie dzieje.Ten film to pomyłka żart i żalsko.

ocenił(a) film na 6
pomaranczowylift

co sie konkretnie nie trzyma kupy?

ocenił(a) film na 3
boltie

nie wiadomo kto tak naprawdę jest głównym bohaterem za dużo dialogów za mało akcji nie wiadomo czy to dramat czy sensacja czy film polityczny.

ocenił(a) film na 6
pomaranczowylift

"Za dużo dialogów, za mało akcji" - rozumiem, że to sie ludziom nie podoba, chociaż dla mnie najważniejsze w filmie są właśnie dialogi, fabuła i postacie, a nie sceny strzelanin w zwolnionym tępie, ale ok, tak samo są ludzie którzy w grach patrzą na grafikę a nie na gameplay. Ale to że "nie wiadomo czy sensacja czy dramat" to argument całkowicie z dupy, co z tego, że filmu nie można zaszufladkować? Jak ktoś zrobi coś oryginalnego to krytykujesz że nie wpisuje sie w schematy? Wszystko musi być dla ciebie ustalone z góry, samemu nie możesz porozkminiać? Co z tego, że nie wiadomo kto jest bohaterem, w ogóle mi to nie jest do niczego potrzebne.
Nie chce bronić tego filmu, wiadomo, że są różne gusta i w temacie filmów nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, ale mówienie, że w Killing them soflty "nic się kupy nie trzyma" to na pewno nadużycie.

boltie

są ludzie którzy w grach patrzą na grafikę a nie na game play(grywalność czyli akcja w filmie) sam sobie zaprzeczasz pisząc takie coś
ocena filmu mówi sama za siebie
jak na Kryminał Thriller to praktycznie brak w nim elementów dla tej kategorii filmu
film jakoś się kręci na początku do momentu pokazania Pitta(choć myślałem ,że w momencie jego pojawienia się coś się polepszy )

ocenił(a) film na 6
Tibn

No to dla mnie gameplay jest ważny w grze, a akcja nie jest ważna w filmie, jak tobie coś nie pasuje to nie mój problem.

boltie

tobie coś nie pasuje że komuś film się nie podoba więc nie jęcz

ocenił(a) film na 6
Tibn

nie wiem co ty tam prykasz

boltie

"Dla głupców milczenie jest najwyższym kunsztem."

ocenił(a) film na 6
Tibn

więc się nim zajmij ;)

boltie

Zrozumieć - oznacza pojąć znaczenie słowa, które zna się od dawna.!

użytkownik usunięty
Tibn

Ale film i gra to zupełnie inne rzeczy...

Ja w grach lubię akcję, ale filmy typu Transformers, Komando i inne gdzie się tylko strzelają i nic innego nie ma - omijam z daleka.

A ten film... jest inny. Nie ma w nim akcji, ale jest dość fajna historia, i fajnie zrobiony klimat, plus naprawdę niezłe dialogi.

nie ja zacząłem porównanie filmu z grą !

ocenił(a) film na 8
pomaranczowylift

wszystko jest wlasnie dobrze przemyslane w tym filmie i jak najbardziej trzyma sie kupy a jesli chcesz zeby cos sie dzialo w filmie obejrzyj sobie film akcji

mister23

kino to jest ruch czyli akcja a jak jest gadanie to jest słuchowisko i do tego wystarczy radio.

ocenił(a) film na 8
frych3

chodzi mi o film akcji a nie o sama akcje xD jak chce zeby cos sie dzialo to w filmie akcji sie dzieje a to jest k^rwa kryminal thriller takze nie wiem o co Ci chodzi teraz :>

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
pomaranczowylift

Scenariusz jak najbardziej trzyma się ...... ale potencjał filmu zmarnowany całkowicie.