Film jest przepiękny. Od samego początku śledziłam informacje o jego powstawaniu, gdyż przyciągnęła mnie informacje o sekwencji w 2D. Na tę wiadomość czekałam od dawna - Disney wraca do korzeni. Dlatego seans "Enchanted" rozpoczęłam pełna nadziei na coś niesamowitego. I nie rozczarowałam się.
Animcja cudna. Rozbawiła mnie w szczególności sarna, ma cudne oczęta. No i Giselle - kolejna ruda anorektyczka Disneya (nie żeby mi się nie podobała). A później było już tylko lepiej.
Amy Adams zachwyciła mnie nie tylko swoim melodyjnym, ciepłym głosem, ale i świetnym aktorstwem. Była naprawdę przekonywująca jako disneyowska królewna. Perfekcyjna gestykulacja, mimika i modulacja głosu. Urzekający byl również Marsden - kto by pomyślał, że ma taki głęboki głos. A na dokładkę Dempsey, który robi świetne miny w scenie parkowej. A poza tym, gratka dla fanów Disneya: oglądając ten film można pobawić się w grę "znajdź najwięcej nawiązań do inych produkcji studia".
Dawno tak dobrze nie bawiłam się przy oglądaniu jakiegoś amerykańskiego filmu. Ze swojej strony mogę tylko polecić.
Tutaj zgodze sie w pelni. Liczylem co najwyzej na ciekawe polaczenie kreski z obiektywem, a tu prawdziwa basn jakich dawno juz nie bylo. Pelna magii i spiewu, ktory zupelnie nie przeszkadza. Wspaniale wkomponowane efekty specjalne, ktore nie schodza na pierwszy plan, a jedynie uzupelniaja historie, ta natomiast jest wisienka na torcie. Prawdziwie wyjatkowa, wciagajaca, a zarazem dziecieco prosta, z tym delikatnym usmiechem w tle. Kazdy kto jest w stanie odnalezc w sobie dziecko i obejrzec ten film jak bajke nie zawiedzie sie. Prawdziwy Disney przez duze 'D'.
Mi się film bardzo podobał, jak dla mnie nie ma on minusów. Wspaniała muzyka (genialny Alan Menken :)), choreografia i gra aktorów i świetna animacja. Tylko jedno słowo polecam :)
Film cudny, Dempsey sexy, wspaniala muzyka. Z niecierpliwoscia czekam na wydanie DVD zeby zobaczyc i posluchac bez polskiego dubbingu!
niesamowita gra królewny:-) Z jej oczu biła ta radość i udzielała sie widzowi:-) Polecam!