PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126171}

Zagadka zbrodni

Sal-in-sui Choo-eok
2003
7,6 19 tys. ocen
7,6 10 1 18508
8,1 37 krytyków
Zagadka zbrodni
powrót do forum filmu Zagadka zbrodni

No to z buta....

ocenił(a) film na 7

Ciekawy film choć jak dla mnie bardziej komediodramat niż kryminał.
Fajnie zrobiona scena pieszego pościgu (operator spisał się na 5).
Metoda "na kopa" często praktykowana przez 2 policjantów rozbawiała mnie prawie do łez.

ocenił(a) film na 6
rony123

Także uważam,że metoda działania koreańskiej policji to jakaś błazenada,no może prócz przesłuchania w piwnicy;) Lepiej tam nie trafić;)

ocenił(a) film na 6
jacekg9

Pomoc wróżki bije jednak na łeb wszystko:)))

ocenił(a) film na 7
jacekg9

Tak he he.
Odlew z błota na papierze. Mocne.

ocenił(a) film na 9
rony123

Widać tamtejsze łowcze mózgi działają inaczej. Moim zdaniem ten prowincjonalny glina był po prostu chłopkiem roztropkiem, i takie też były jego metody. Gość przysłany z stolicy nie był już takim butem. Mnie się bardzo podobało. Moja ocena to 9/10. Nara.

ocenił(a) film na 9
Rahabiel

szibaaa, to jest rok 1989, spójrzcie w papiery policyjne i szpitalne z amputacji nogi. Po za tym, inna kultura, której nie zrozumiecie. Z wróżek, jasnowidzów, korzysta nawet polska policja. W śledztwie korzysta się z wszelkich metod, które mogą pomóc. Zanim zaczniecie oglądać inne filmy niż z usa czy europy, przyjmijcie trochę tolerancji dla azjatów, nie widzę tu niczego śmiesznego, próczy tych waszych żałosnych komentarzy.

ocenił(a) film na 9
niebo_maniak

Nie obrażaj kolo. Ja nie wyśmiewam tego filmu. Poza tym doskonale rozumiem tamte realia, i jestem skłonny uwierzyć że tak to tam wygląda. U nas też nie jest wcale lepiej. Moje spostrzeżenia dotyczą jedynie charakterów postaci przedstawianych w filmie, i tyle w temacie. Nara.

użytkownik usunięty
Rahabiel

Ostatnio widziałem shock video z ruskimi policjantami jak na ulicy okladali pałkami nieprzytomnego mężczyznę z zakutymi rekami, koleś cały zalany krwią, a Ci mu jeszcze nogi i ręce tymi pałkami łamali. Nie wspomnę już o tym, ze był nie przytomny (o ile wgl. zył). Do okoła było pełno gapiów heh fajna atrakcja ... Ja jestem w stanie w wszystko uwierzyć i to co sie działo w tym filmie wcale mnie nie dziwi :)

ocenił(a) film na 9

W Rosji, Białorusi, Chinach, a przede wszystkiw w Kore Północnej to standard. Ponoć jeszcze w Brazylii.

ocenił(a) film na 8
rony123

Faktycznie w niektórych scenach wybuchałem śmiechem;] szczególnie scena w piwnicy zaraz po liczeniu brzoskwiń:)