PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=719}

Zaginiony Świat: Jurassic Park

The Lost World: Jurassic Park
1997
6,9 100 tys. ocen
6,9 10 1 99818
5,5 41 krytyków
Zaginiony Świat: Jurassic Park
powrót do forum filmu Zaginiony Świat: Jurassic Park

Ale i tak momentami znać rękę Mistrza, zwłaszcza w scenie z samochodem nad przepaścią. Ogólnie niezły film przygodowy, drugi raz go jednak nie obejrzę. 6/10

ocenił(a) film na 8
Sqrchybyk

Najsłabszy to był "Na zawsze" lub "Catch me if you can". A Jurassic Park to hit. 9/10.

ocenił(a) film na 4
ABEL

nie wiem czy najslabszy ale glupi bezdennie. myslalem ze ktos inny to nakrecil. jak zobaczylem w creditsach ze to steven to parsknalem smiechem z zarzenowania. fajny filmik. jak na mistrza tragedia:D wykop na drazku tej malej czarnej w dino to juz mega przegiecie

ocenił(a) film na 7
Sqrchybyk

Obok "1941" to faktycznie najsłabszy film tego twórcy. Już pierwsza część nie była tak świetną produkcją jak choćby "Szczęki", ale mimo wszystko była udana i miała jedną, kapitalna sekwencję (z Tyranozaurem, kiedy roztrzaskał samochód). Poza tym mam do niej sentyment z racji tego, że był to bez dwóch zdań jeden z filmów mojego dzieciństwa - w sumie obejrzałem go jakieś 30 razy, a może i lepiej;)
Natomiast "Lost World" jak większość sequeli, ma dużo fajerwerków, ale beznadziejny wręcz scenariusz. Tylko strona techniczna ratuje go przed kompletnym dnem. Za to już część trzecia była lepsza, choć nie wyreżyserował jej Spielberg (może to i dobrze, że za wczasu wycofał się z kręcenia kolejnych części).