PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=719}

Zaginiony Świat: Jurassic Park

The Lost World: Jurassic Park
1997
6,9 100 tys. ocen
6,9 10 1 99813
5,5 41 krytyków
Zaginiony Świat: Jurassic Park
powrót do forum filmu Zaginiony Świat: Jurassic Park

Pierwszy powód: nie zagrał w niej Sam Neil
Drugi powód: dinozaur w mieście??? GŁUPOTA
Trzeci powód: nie przepadam za Juliane Moore
Czwarty powód: muzyka była trochę inna niż w jedynce i trójce
Piąty powód: denerwowała mnie ta ekipa tego całego Petera Ludlowa
jedynie Jeff Goldblum podtrzymywał poziom

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
Conan_z_Cymerii

Ta część posiada również największą ilość bzdur i nielogiczności ze wszystkich trzech. W I i III części owszem, było trochę sprzeczności, ale nie psuły one odbioru całego obrazu.
Sztandarowy przykład :
- Kto do cholery zabił załogę statku zmierzającego do portu w San Diego ? Zawsze, gdy to oglądam zadaję sobie to pytanie. T- Rex nie mógł tego zrobić, bo nie dość, że był uśpiony, to jeszcze trzymano go pod pokładem. A nawet, gdyby on to zrobił to jak do diaska ten statek, by dopłynął do przystani ? Gigantyczny brak konsekwentności ze strony Spielberg'a, aż dziw, że sam nie tego nie zauważył.

A takich bzdur i sprzeczności jest w całym filmie znacznie więcej. Dałem 7 z powodu sentymentu z dzieciństwa (rzeczywistą oceną byłoby 5-6).

ocenił(a) film na 8
Conan_z_Cymerii

Pierwotnie w scenariuszu była scena w której welociraptory dostały się na statek i wykończyły załogę...jednak została ona wyrzucona, przez co mamy taką bzdurę.

użytkownik usunięty
Conan_z_Cymerii

kolejny gimbus ze swoimi szkolnymi 'mundrosciami' i ograniczoną wyobraźnią, której życie jeszcze nie poszerzyło, skarży sie na rzekomy brak realizmu w filmie fabularnym. RĘCE OPADAJĄ!

ocenił(a) film na 6
sss_111

Nie zgadzam się, trzecia zdecydowanie najgorsza

użytkownik usunięty
Brandon_FW3

Według mnie również trzecia najgorsza, dwójka jest bardzo spoko

ocenił(a) film na 4
sss_111

dla mnie tez najgorsza

użytkownik usunięty
panna_x_filmweb

kolejny gimbus ze swoimi szkolnymi 'mundrosciami' i ograniczoną wyobraźnią, której życie jeszcze nie poszerzyło, skarży sie na rzekomy brak realizmu w filmie fabularnym. RĘCE OPADAJĄ!

użytkownik usunięty
sss_111