PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616141}

Zakochani w Rzymie

To Rome with Love
2012
6,3 84 tys. ocen
6,3 10 1 84207
5,1 38 krytyków
Zakochani w Rzymie
powrót do forum filmu Zakochani w Rzymie

smutne komentarze

ocenił(a) film na 7

Czekam z niecierpliwością na opinię kogoś kto w ogóle obejrzał film...

mon_l

Ja dziś byłam w kinie i obejrzałam cały film z przyjemnością. Rzym jest pięknie pokazany, a cały film to zachwyt nad tym miastem. Może nie jest to arcydzieło, raczej w stylu tych ostatnich filmów Allena (obejrzałam już sporo jego filmów i bardzo go podziwiam). Dużo wątków przez co nie jest nudno, miejscami naprawdę zabawne. Kilka historii całkowicie absurdalne, ale w tym ich cały urok. Cały obraz jest dopełniony fajną muzyką i ciepłymi kolorami. Jak już mówiłam, zachwytu nie ma, ale film warto zobaczyć. Zwłaszcza, jeżeli lubi się oglądać Allena na ekranie (uroczy jak zawsze!)

ocenił(a) film na 7
mon_l

Ja wczoraj byłam w kinie i jestem nastawiona do tego filmu raczej sceptycznie. Pośmiałam się z przyjaciółmi, ale myślę że Woody powoli traci ten czar i niebywałą inteligencję humoru jaką kiedyś emanuował. Jedni mogą uznać to za zalete filmu, ale mnie osobiście wnerwiała wielowątkowość, u Jarmusch'a to lubię, ale u Allena wyszło komercyjnie - próbował zaspokoić każdego widza, tu pikantny nasycony erotyzmem wątek, tu śmieszna scenka z głębszym przesłaniem, tu apsurdalna historia która mogłaby rozśmieszyć nawet idioę... Allen kręci teraz mocno komercyjne kino z śmietanką aktorów i od czasów Vicki Cristina Barcelona w pięknych europejskich miastach, które płacą mu za promocję tych "malowniczych", gdzie wszystko jest sielankowe miejsc, ale żeby zbytnio nie narzekać nie żałuje pieniędzy, miło spędziłam czas, nie ma tragedii.

ocenił(a) film na 7
weronikasam

zgadza się, d... nie urywa ale bardzo przyjemnie się to ogląda dlatego warto wybrać się na film z lekkim nastawieniem. Po całym seansie wychodzisz z uśmiechem na twarzy i to jest ważne :)