PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227551
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

Dla film po prostu zapierający dech w piersiach, jakby to powiedzieć o jakieś niesamowicie atrakcyjnej kobiecie: ma to "coś":) Przy dłuższej wolnej chwili napiszę dłuższą recenzję. Smuci mnie fakt, że film chociaż wszystkim się bardzo podobał, to i tak jest dopiero na 14 miejscu wśród filmów animowanych, które wygenerowały największe przychody. Szkoda, bo dla mnie zasługuje na dużo, dużo więcej. Dopracowany w każdym calu, to film, który można oglądać kolejny raz, a i tak się nie znudzi - Nigdy, przenigdy:)

ocenił(a) film na 8
Kenniks

Osobiście film mi się bardzo podobał ale dałam 8/10. Film był bardzo dobry ale nie rewelacyjny. Może to dlatego, że walt disney robi wiele bajek o tym samym klimacie, ale i tak każdemu się podobają. ;) Uważam, że 14 miejsce wsród filmów animowanych to dla tej bajki dobra pozycja.

ocenił(a) film na 10
RainyDay

A dla mnie to niestety nisko. Jedyny film animowany, który mi tak samo mocno przypadł to gustu to pierwsza część Shreka. Może to prawda, że Tangled nie ma wielkiego przesłania, fabuła pełen standard - księżniczki i wielka miłość, jednak nie można się ani trochę nudzić. A właśnie w tej 14 znalazłbym filmy, których wcale nie doceniam, a które naprawdę zarobiły krocie.

Kenniks

Przecież jest na 11 nie na 14. I masz racje powinien byc wyżej. Nawet Jak wytresowac smoka jest wyżej więc nie rozumiem tego. A i nie rozumiem tego co piszesz, że film nie ma żadnego przesłania. Ma wiele ważnych przesłań. Nie nastawia się na 1, ale na wiele. Ale skoro ty tego nie dostrzegsz. Moim zdaniem w tym rankingu nie powinno byc Pingwinów i Shreka (bez urazy Kenniks ale mnie nie zachwycilł). Swoją drogą to dziwne. Krótkometrażówka Vincent jest chyba na 8 miejscu, a ma taką samą ocenę jak "Zaplątani" 8,1, a średnią głosów 8000 z czymś, natomiast "Zaplątani" 9000 z czymś. Powinni byc wyżej, a co?.

ocenił(a) film na 10
bartekbasista

Chodziło mi akurat o ranking przychodów, jest pod tym względem na 14 miejscu, a wygenerowany przez niego przychód to 550 mln zielonych, co daje u samego Disney'a drugą pozycję zaraz za Królem Lwem. Zapewne i można się doszukiwać głębszych przesłań, przemyśleń, ale to chyba będzie trochę na siłę. My, dorośli zapominamy, że to film dla dzieci, który ma wzbudzać, emocje, bawić, cieszyć, zachwycać... Może gdzieś po drodze uczyć? Jednak czego? Co do Shreka, to ja naprawdę rozumiem, że może się nie podobać, ale mnie przyciągnął - dobrym poczuciem humoru, dynamiczną muzyką.