PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227560
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

piosenka

ocenił(a) film na 8

Pewnie nikt nie doczekał do końcowej piosenki, a szkoda! Bo przecież "brzydula i piękność, król i cieć też chciałby tak mieć" :D

Koszmarek91

Ja nie mam zamiaru się z nikim kłócić już skończyłem tamtą rozmowę chcę tylko powiedzieć że Hannah Montana nie istnieje to był tylko wymyślony pic dla małych dziewczynek bo ona już nie śpiewa jako Hannah Montana tylko jako Miley Cyrus skończyła już z Hanną Montaną i tyle ... tylko o to mi chodziło... ;P

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Ponoć z popiołu do gwiazd ;)
Dziękuję, Koszmarku, za rozmowę :) Przywracasz mi wiarę w gust muzyczny Polaków :D
Kolorowych i do e-przeczytania :)

ocenił(a) film na 9
nautilia

Nie ma za co przyjemność po mojej stronie, jak zawsze rozmawiając z kimś kto pisze/mówi mądrze, na temat i podając mocne argumenty ^^

Koszmarek91

Ja również piszę i mówię mądrze i podaje mocne argumenty ....

ocenił(a) film na 6
indy90

twoja skromnosc poraza na rowni z twoja glupota. wyprowadze cie z bledu: nie, nie piszesz i nie mowisz madrze. nie, twoje argumenty nie sa mocne.
nie musisz mi dziekowac.

elladan

sorki wejdź sobie na forum tomaszadarwina czy jakoś tak mu było on to normalnie raził głupotą ... niech ci nawet nautilia powie jaki on był niedorozwinięty ja w przeciwieństwie do niego staram się argumentować logicznie swoje tezy i opinie ... i mógłbyś chociaż mnie nie obrażać bo jak każdemu człowiekowi zdarza mi się od czasu do czasu palnąć jakąś gafę .... ale z reguły mówię mądrze ... nie znasz mnie osobiście wiec nie wiesz więc nie oceniaj mnie zbyt pochopnie ...

ocenił(a) film na 6
indy90

mi wystarczy przeczytanie tego, co piszesz. jestes zarozumialym dzieciakiem z przerosnietym ego, ktorego w realu nikt nie docenia i nie zauwaza. zyjesz w jakims bajkowym swiecie, frajde sprawia ci odpowiadanie ludziom cytowanie dialogow z kreskowki dla dzieci, bo sam jestes za malo blyskotliwy, by wpasc na odpowiednia riposte.
glupota razisz ty, koles.

elladan

Nie po prostu lubię cytować teksty z bajek i filmów co z tego jestem po prostu dowcipny tak uważają ludzie którzy mnie znają bo świetnie umiem dobrać cytat z filmu tak aby pasował do bieżącej sytuacji .... a dziecinny nie jestem mam 21 lat i daleko mi do dziecka a to że cytuję sobie teksty z filmów nie jest odznaką niedojrzałości ... i może żyje w bajkowym świecie ale dzięki temu mam bujna wyobraźnię ... poza tym bajki nie są przeznaczone tylko dla dzieci bo w dzisiejszych czasach bajki przeznaczone są bardziej dla młodzieży i dorosłych bo dziecko nie zrozumie problematyki tego filmu .... a błyskotliwy jestem bardzo bo mam dużo własnych pomysłów ... a co do cytowania bajek i filmów to po prostu jestem fanem anime i co coś w tym złego... i głupotą to rażę tylko w twoim mniemaniu bo jesteś pierwszym który to powiedział ... bo jakos innych tu na forum nie rażę głupotą tylko ciebie .... wiesz ...

indy90

Skromnością to ty nie grzeszysz - bez urazy.

bartekbasista

Nie ja się nie gniewam ... skromny akurat to ja jestem co zrobić taką mam naturę ... nie lubię się z ludźmi za bardzo kłócić chyba że ktoś mi by bardzo podpadł, ale to by mi musiał ostro podpaść... :))) Ale za to wypowiedzi idiotycznych nie mam jak co niektórzy staram się mądrze pisać , logicznie wypowiadać własne opinie i umiejętnie z przekonaniem argumentować ... ;P

indy90

Oh, ale mi chodzi o to, że się przechwalasz, że jesteś taki i taki. Z tego co piszesz można wywnioskowac, że jesteś perfekcyjny.

bartekbasista

Nie no bez przesady perfekcyjny nie jestem jak każdy człowiek mam zalety i wady.....

ocenił(a) film na 9
indy90

"skromny akurat to ja jestem co zrobić taką mam naturę" - a ten znowu swoje... Choć z drugiej strony zabawnie jest czytać te peany na własną cześć pisane ze śmiertelną wręcz powagą :D :D

ocenił(a) film na 9
indy90

Wiesz, kim jest/był Narcyz?
Przystopuj z tym reklamowaniem siebie, to naprawdę razi.

nautilia

Ależ ja siebie nie reklamuje... i kim był narcyz to wiem ... a ja w żaden sposób go nie przypominam bo mi nie zależy tylko na sobie ....

nautilia

O tym mówiłem przez cały czas że w latach 70 - 80 nie było jak podrobić wokalu a dzisiaj wszystko jest możliwe nawet z rechotu żaby można zrobić piękny wokal taka jest niestety prawda...

ocenił(a) film na 6
indy90

a ty, oczywiscie, znasz sie na tym najlepiej.
dzizas, skad sie biora takie dziwadla?

elladan

Nie nie mówię że znam się najlepiej wypowiedziałem tylko swoje zdanie ...co ci zrobiłem że ty mnie tak atakujesz jesteś jako jedyny na tym forum bo nikt inny tego nie robi ... sprawia ci to satysfakcje czy co .... zabronisz mi wypowiedzieć własne zdanie .... forum jest do tego aby wymieniać opinię a nie atakować ludzi bez powodu...

elladan

A dziwadłem to ty jesteś bo ja ludzi bez powodu nie atakuje tak jak ty to robisz...

ocenił(a) film na 9
nautilia

Weird Al Yankovic pięknie podsumowuje nie tylko ją ale i innych znanych piosenkarzy :) I przy tym ma talent do szybkiego nawijania tekstu i samej treści - za pomysłowość dla niego 10/10 :)

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Mnie rozłożyła na łopatki Bohemian Polka :D Za każdym razem leżę i kwiczę ze śmiechu :D

ocenił(a) film na 6
nautilia

100% racji.
bohemian polka jest mistrzostwem swiata.

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Myślisz, że prawdziwa muzyka zejdzie do podziemi? Hmmm... Wciąż czekam na objawienie w Polsce. Zagranicznych Biberów, Spearsów, Hanów Montanów i innych takich, mam serdecznie dość. Zwłaszcza, że coraz częściej przychodzą do mnie dziewczynki, które chcą śpiewać, jak Hannah Montana.
Żałuję, że z Edytą Górniak stało się to, co się stało. Ona już nie odzyska swojego talentu. Za bardzo ohydnikuje tymi ozdobnikami. A miała taki wspaniały głos :(

nautilia

Jest nadzieja że w Polsce będą dobrzy śpiewacy ... np uważam że całkiem dobrze śpiewa Michał Szpak z X-Factora on to ma kawał dobrego głosu...

ocenił(a) film na 9
indy90

Śpiewacy są w operze, na estradzie - piosenkarze.

ocenił(a) film na 9
nautilia

"To ja Nracyz się nazywam,
Powodzenia oraz proszę - ja tych słów nie używam,
Jestem śliczny jak kwiatuszek, który wabi setki muszek,
Niepotrzebne mi podboje, aby wszystkie były moje. "
Yyyyy opery słucha naprawdę odsetek ludzi, dla niektórcyh napiszę tak słucha osób 0,02% :)
Ciężka sprawa powiem szczerze, ja sam nie dałem się wyciągnąc w krk do opery bo uznałem że za niski stan żeby się tam pokazać jak znajoma zaprosiła ;p

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

W operze bywam od czasu do czasu, ale to raczej nie moje klimaty - mimo wszystko :P
Jednego pamiętnego razu, wybrałam się na Straszny Dwór. Znajomy zabrał ze sobą (jako wałówkę) ZUPĘ OGÓRKOWĄ W TERMOSIE :D. Nie dość, że miał na sobie dres (znajomy, a nie termos :P), to jeszcze ten termos spadł mu na ziemię, szklana wkładka - nie wiem, jakim cudem - stłukła się a zawartość bardzo aromatycznym, bo m.in. czosnkowym strumykiem popłynęła w dół po schodkach (wchodziliśmy na górę).
Dobrze, że nas nie wygonili :D
Kolegi nigdy nigdzie więcej ze sobą nie zabrałam :D

ocenił(a) film na 9
nautilia

Ale już na imprezy domowe pewnie tak.... taka przepyszna ogórkowa ;DDD
Ja bym się skusił ^^

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Na ogórkową? Powinnam mieć gdzieś adres tego kolegi... :P
Mamma mia! Ależ się głodna zrobiłam :D Jutro pomidorówka, jak babcię kocham :D Z pomidorów, ze śmietanką... Mniam :D:D

ocenił(a) film na 9
nautilia

I tak najlepszy rosołek ;d opera jak dla mnie dla starszych widzów jest :p

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Niekoniecznie ;) Ale spotkasz tam (prócz melomanów z prawdziwego zdarzenia) snobów i nowobogackich, dla których bywanie jest ważniejsze niż to, co się dzieje na scenie :)
BTW. wczoraj mieliśmy pomidorówkę :D Dziś w garnku dno widać :P (ale się kulinarnie zrobiło :P:P:P)

ocenił(a) film na 9
nautilia

Właśnie o to mi chodzi, megalomani, snoby dla których liczy się być nie mieć. Ahh ja dzisiaj miałem pyszny żureczek i naleśniki z powidłem ^^

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Ja dziś sama w domu (mój Połówek do późna w pracy), ale na jutro mam w zamyśle filet kurczaka w pieczarkach i ciemnym sosie plus pieczone ziemniaczane krokiety :D A na deser - kruche ciasteczka 'by me' z kremem śmietankowym :D:D

ocenił(a) film na 9
nautilia

Głodny się zrobiłem :D

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Hahahaha :) Właśnie zabrałam się za obiad :D
A tak na marginesie... BARDZO muzyczny temat ;)

ocenił(a) film na 9
nautilia

Ja np. śpiewam gdy robię rano jajecznicę żeby nie było że "muzyczny" :DDD

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Aaa, tak tak. Wracamy na właściwe tory ;) Ja śpiewam, kiedy idę do pracy :) Na szczęście tu, gdzie mieszkam, nikogo to nie dziwi :) Często można spotkać śpiewające osoby :D

ocenił(a) film na 9
nautilia

Hmm jakaś utopia? :D U mnie w Krakowie bezpiecznie mogę sobie pośpiewać bez dziwnych spojrzeń u kumpla grając w Rock Banda 2 :D

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Utopia? Może ;) To zasługa mieszkańców tego kraju. Każdy każdemu mówi tu "dzień dobry" nawet, kiedy się nie znają. Jedynymi nieżyczliwymi są tu obcokrajowcy z "roszczeniami finansowymi". Autochtoni są fantastyczni :) I wierz mi, łatwo natknąć się tu w parku czy w sklepie na śpiewających ludzi :)

ocenił(a) film na 9
nautilia

O czyżby gdzieś na granicy? :) O takim miejscu gdzie ludzie śpiewają w parku bez żadnego skrępowania to nie słyszałem ;p

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Dalej, niż na granicy :D Wiecznie zielona kraina z dzikimi klifami dookoła :D Ale nic więcej nie powiem :X:D

ocenił(a) film na 9
nautilia

I dalej pytać nie będę :D

ocenił(a) film na 9
nautilia

Za granicą? :P:P (kurde ciekawość przeważyła)

nautilia

I tu masz rację ja też uwielbiam tańczyć i śpiewać w wolnym czasie lub aby rozładować energię dzięki muzyce świat nabiera dla mnie kolorów ... muzyka jest dla mnie wszystkim... Music is EVERYTHING for me...

ocenił(a) film na 9
indy90

No przy muzyce można się rozluźnić... fajnie jest pośpiewać ale tak jak mówię odwagę mam tylko przy rockbandzie... ewentualnie raz na karaoke... ale to dopiero już przy pewnej ilości krążących % w krwi ;p

Koszmarek91

Ja również najbardziej lubię śpiewać Rockową i Metalową muzykę gdyż to jest mój ulubiony gatunek muzyczny ... ta muzyka dodaje mi powera... natomiast muzyka którą również lubię se pośpiewać i potańczyć jego stylem jest muzyka Michael'a Jackson'a jego muzyka mnie rozluźnia ....

ocenił(a) film na 9
Koszmarek91

Aaa tam procenty :D Jak wywietrzeją, tylko głowa boli :D Kiedyś przychodziła do mnie na lekcje straszliwie nieśmiała pani. Przez pierwsze spotkania wstydziła się śpiewać z otwartymi oczami. Zrobiłyśmy parę ćwiczeń rozluźniających i po kilku miesiącach śpiewała piosenki Barbry Streisand tańcząc z mikrofonem w dłoni :D

ocenił(a) film na 9
nautilia

Hahaha a później poślubiła Burneike i nakłoniła go do remixu ^^
Dla wielu osób ciężko jest się przemóc i śpiewać bez stresu w publcie właśnie np. na karaoke, szczególnie gdy wiedzą że nie uczyli się śpiewać... "Śpiewać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej..." mimo wszystko nie motywuje :P

Koszmarek91

Przed śpiewem przed większą publiką czy na karaoke gdzie wszyscy cię słyszą zawsze u każdego ździebko stresu jest to normalne co z czasem w końcu się wyrobi o ile się umie śpiewać ... to wtedy nie ma się co wstydzić ... :D ... ale jak nie to wtedy jest gorzej ...:)))

Koszmarek91

Otóż to po obróbce komputerowej nawet nie słychać czy wokalista fałszuje czy nie ale kiedyś takich możliwości nie było w latach 70 - 80 więc wtedy choćby nie chcieli musieli umieć śpiewać bo by było widać że fałszują