Od dawna już chodzą na ten temat pogłoski. Podoba Wam się ten pomysł? Prawdopodobnie w sequelu nie będzie Grodina, reżyser też ma być inny. Będzie za to syn Mardukasa.
Uwielbiam Midnight Run i mam mieszane uczucia. De Niro twierdzi, że scenariusz jest dobry, ale bez Grodina to i tak nie będzie to samo. Poza tym cała ekipa się postarzała przez tyle lat, De Niro też, więc jeśli ma powstać sequel to najlepiej jak najszybciej, póki jest jeszcze w stanie grać w kinie akcji... Fajnie by było obejrzeć kolejną część, jeśli by była w podobnym klimacie, ale są małe szanse, żeby sequel był tak dobry jak oryginał. Chyba więcej jest minusów niż plusów tej produkcji.
A szkoda, bo brakuje dzisiaj takich filmów. Arcydzieło to na pewno nie jest, ale nie mogłam się zmusić do dania niższej oceny ;) Zakończenie pierwszej części było idealne, było takie.. heartwarming ;) ciężko mi na to znaleźć polskie określenie. Nie zanosiło się na to, że nakręcą kiedyś sequel. Wygląda na to, że kolejna część jeśli powstanie to tylko dla pieniędzy, na siłę.