PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11978}
7,3 15 tys. ocen
7,3 10 1 15252
6,3 18 krytyków
Zdążyć przed północą
powrót do forum filmu Zdążyć przed północą

Ten film posiada niesamowity klimat pustynia, łowca głów, mafia niesamowity. Idealnie na wieczór po udanym dniu. Polecam wszystkim. Wspaniała gra aktorów, a szczególnie DeNiro
"...chcesz się ze mną ożenić" jego najlepsze powiedzonko
9/10

ocenił(a) film na 9
berdol1

Dokładnie. Moim zdaniem to jeden z lepszych filmów z De Niro, oglądałem go po raz pierwszy jak byłem jeszcze mały miałem z 9 lat i wtedy bardzo mi się podobał i do dziś uwielbiam ten film.

frycek49

To było - o ile dobrze pamiętam - raczej coś w rodzaju: "chcesz mi się oświadczyć?":-) Poza tym do wpisu założyciela posta trudno coś jeszcze dodać. Ale ten wyjątkowy klimacik powoduje, że mimo braku tu jakichś nieustannych spektakularnych bajerów nawet nie wiesz kiedy zleci te 2 godziny. A nawet gdyby kogoś zaczął nużyć (w co nie wierzę), to fajne zakończenie mu to zrekompensuje:-) 7/10.

berdol1

Świetny film, fajnie się ogląda.Z zabawnych momentów zapamiętałem jeszcze jak De Niro mówi do tego agenta fbi: czy te okulary które ma dostał z pracy czy może wszyscy kupują w tym samym sklepie :) albo gdy fbi wpada do samolotu i jeden z nich przedstawia się
-jestem agent mosley, na co steward
-jezu czy wy wszyscy tam sie tak nazywacie :)
albo w barze jak mardukas udaje agenta:
-czy ten klient mial 180cm.?
-190
-czy miał jasne włosy?
-nie czarne
na co ten z poważną miną
-tak ,to na pewno nasz podejrzany
haha boskie !

ocenił(a) film na 9
berdol1

Tez się pod tym podpisuje ,rewelacja :) pierwszy raz ogladałem ten film a filmów z De Niro widziałem już dużo,świetna rola De Niro jak i Charlesa Grodina.POLECAM :)

berdol1

Film rewelacyjny. Mój ulubiony tekst : "zamknij się, znam cię pięc minut i już cię nie lubię"...:) Poza tym nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na muzykę ...?...jest super dobrana, tworzy klimat całego filmu. Jedynym minusem jest to że w obiegu krążą wersje z różnymi lektorami. Najlepsza jest chyba wersja na starym VHS. Najgorsze, najbardziej "ugrzecznione" są wersje zrobione dla TV.(np wczorajsza w TV7).
Dośc dobra jest wersja na DVD (kupiłem na stacji benzynowej).