Ten film posiada niesamowity klimat pustynia, łowca głów, mafia niesamowity. Idealnie na wieczór po udanym dniu. Polecam wszystkim. Wspaniała gra aktorów, a szczególnie DeNiro
"...chcesz się ze mną ożenić" jego najlepsze powiedzonko
9/10
Dokładnie. Moim zdaniem to jeden z lepszych filmów z De Niro, oglądałem go po raz pierwszy jak byłem jeszcze mały miałem z 9 lat i wtedy bardzo mi się podobał i do dziś uwielbiam ten film.
To było - o ile dobrze pamiętam - raczej coś w rodzaju: "chcesz mi się oświadczyć?":-) Poza tym do wpisu założyciela posta trudno coś jeszcze dodać. Ale ten wyjątkowy klimacik powoduje, że mimo braku tu jakichś nieustannych spektakularnych bajerów nawet nie wiesz kiedy zleci te 2 godziny. A nawet gdyby kogoś zaczął nużyć (w co nie wierzę), to fajne zakończenie mu to zrekompensuje:-) 7/10.
Świetny film, fajnie się ogląda.Z zabawnych momentów zapamiętałem jeszcze jak De Niro mówi do tego agenta fbi: czy te okulary które ma dostał z pracy czy może wszyscy kupują w tym samym sklepie :) albo gdy fbi wpada do samolotu i jeden z nich przedstawia się
-jestem agent mosley, na co steward
-jezu czy wy wszyscy tam sie tak nazywacie :)
albo w barze jak mardukas udaje agenta:
-czy ten klient mial 180cm.?
-190
-czy miał jasne włosy?
-nie czarne
na co ten z poważną miną
-tak ,to na pewno nasz podejrzany
haha boskie !
Tez się pod tym podpisuje ,rewelacja :) pierwszy raz ogladałem ten film a filmów z De Niro widziałem już dużo,świetna rola De Niro jak i Charlesa Grodina.POLECAM :)
Film rewelacyjny. Mój ulubiony tekst : "zamknij się, znam cię pięc minut i już cię nie lubię"...:) Poza tym nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na muzykę ...?...jest super dobrana, tworzy klimat całego filmu. Jedynym minusem jest to że w obiegu krążą wersje z różnymi lektorami. Najlepsza jest chyba wersja na starym VHS. Najgorsze, najbardziej "ugrzecznione" są wersje zrobione dla TV.(np wczorajsza w TV7).
Dośc dobra jest wersja na DVD (kupiłem na stacji benzynowej).