po przeczytaniu tych wszystkich zachwalajacych komentarzy - i z wielko ochota na obejrzenie czegos naprawde smiesznego - postanowilam obejrzec wlsnie ta komedie
i coz chyba nie dolacze do grona fanow
To prawda film nie byl zly
humor dosc oklepany ale nie zschadzacy ponizej pewnego poziomu i tak na pol gwizdka - usmiechnac sie usmiechne ale wymagaloby duuuuzo dobrej woli zeby zaczac sie smiac
akcja - z wieloma zakretami i zagnieciami - chroni przed znudzeniem sie
chociaz milam wrazenie ze w senariuszu za bardzo skupiono sie na przekazywaniem Ksiecia z rak do rak - niz tym co
w komedii najwazniejsze - sprawieniem aby byla naprawde zabawna
no i chyba tym spowodowana cala moja frustracja - bo jak nie ogladam komeio dramatu
czy komedii obyczajowej ale - tylko komedie to przedewszystkim oczekuje, ze pare razu w ciagu seansu bede smiala sie do rozpuku a tu nic procz kilku usmiechol
To nie jest film ściśle komediowy. Może i nie jest to komediodramat czy komedia obyczajowa, ale za to komedia sensacyjna/kryminalna, (jak zwał tak zwał), więc równie ważna w nim jest akcja. Więc czemu oczekujesz po takim gatunku śmiania się do rozpuku?;) Komedia nie zawsze musi zmuszać do śmiechu, żeby była dobra. Wystarczy, że poprawia humor;)
tak juz mam jak komedia to mam sie smiac
jak chce sobie poprawic humor to ogladam film obyczajowy o fabule przyjaznej dla bohatera
w takim, w ktorym zwycieza dobro, prawda i szlachetnosc
a komedia to komedia - te sensacyjne i kryminalne - to jedna z nielicznych ktore wg mnie powinny dostarczac czystej rozrywki
jest wiele bardzo dobrych komedii - dramtow czy dramatow komedii - ale mimo, ze bardzo wysmeoko je sobie cenie to czasami nie koniecznie mam ochote na rozwazanie przy okazji dylematow egzystecjalnych
Mysle, ze komedie sensacyjne czy akcji - stanowia swietny grunt do stworzenie czegosc co poprostu bedzie tylko smieszne - bardzo smieszne - bez koniecznosci konfrontowania sie z gorzka strona zycia
Akcja - w filmie se wazne jest to nie aby zmuszac do smiechu ale zeby poprostu sie smiac
a najlepsza komedia jako dp tej pory ogladalam to Goscie, goscie
a z komedii kryminalnych przyjaciel gangstera - polecam
a tak nawiasem mowiac filmu nawet nie pamietam nawet nie wiem czy jest o czym dyskutowac
nie ma to jak merytoryczny komentarz na poziomie
takich ludzi jak ty najbardziej cenie
zostaniesz moim przyjacielem na facebooku
bede bardzo dumna - w koncu kulturlan i inteligentna osoba wsrod znajomych to ne byle co
slodkich snow dobranoc
czytanie Ciebie to jak czeski film...
nie wiem w jakim jezyku piszesz ale to napewno nie polski...
ok jeszcze raz
w odpowiedzi na Twój poprzedni post napisałam
cytuje samą siebie
Nie ma to jak merytoryczny komentarz,
takich ludzi jak Ty cenie najbardziej - myślę o sposobie dyskusji i sposobie wyrażania własnych opinii.
W związku z powyższym pragnę zapytać czy nie zechciałbyś zostać moim przyjacielem na Facebooku?
Będę z tego powodu bardzo dumna - w końcu taka kulturalna osoba wśród znajomych jak Ty to nie byle kto.
a wracając do filmu, nawet nie pamiętam o czym był, wiec nie wiem czym mam powód aby kruszyć z Tobą o ten film kopie
no i jeszcze chciałbym zapytać czy urodziłeś się 1981 - To tak jak Ja
Dobranoc i słodkich snów.
Ty tez piszesz bez polskich znaków a ja nie mam problemow ze zrozumieniem
Pisanie bez polskich znakow a pisanie w niezrozumialym jezyku lub gwarze to jedno.
Drugie to pisanie o filmie ktorego jak widac nie widzialas.
Dla mnie to zwykla glupota.
30 lat skonczylem trzy miesiace temu i tak 81 to moj rocznik.
Jak polubisz Johna Landisa daj znac.
Po pierwsze film widzialam
i sie mi nie podobal - dla mnie byl zwyczajnie nudny i zupelnie nie smieszny
co wcale nie znaczy, ze cytuje, 'golno wiem', lub to co pisze jest glupie - taka jest moja opinia o tym filmie
pytalm czy aby na pewno masz 30 lat
jezeli wyciagasz podobne wnioski i wyrazasz je w taki wlasnie sposob
Zakladam, ze w pewnym wieku ludzie po prostu potrafia dyskutowac
dobranoc
W pewnym wieku ludzie tez maja wyrobione gusta juz i tyle.
Istnieje cos takiegona tym świecie jak komedia sensacyjna.
Nie samymi komediami romantycznymi człowiek żyje.
W pewnym wieku człowiek powinien umieć pisać poprawnie po polsku i umieć formułować myśli.
Pozdrawiam.
masz skostnialy system poznawczy
- to po polsku tylko specjalistycznie-
wyciagasz wnioski bez wysarczajacych logicznych podstaw
zakladasz, ze jak jestem kobieta to lubie tylko komedie romatyczne
obrazasz mnie sugerujac, ze nie wiem co to jest komedia sensacyjna
dla mnie ten film byl slaby - to do jakiego gatunku go zakwalisyfikujemy absolutnie nie ma znaczenia.
i nie lubie jak ktos moja opinie komentuje w sposob - golno wiesz - przyznasz to nie na poziomie 30 - latka
Robie troche bledow literowych i zapominam o interpunkcji - prawda moze to troche utrudnic zrozumienie,
a co do formuowania mysli -chcialam byc sarkastyczna w swoim pierszym poscie
Ty badz analna fabatycznie a nie silisz sie na ironie jakas jak nastolatka
wtedy zaczne brac Cie na powaznie.Wiem i widze co ogladasz dlatego mnie nie dziwi ze Landisa film dla Ciebie jest slaby.
Normalnie to jak polemizowanie z Sabrina nastoletnia wiedzma,nic tylko czekam az kot przemowi...
dobrze przekonales mnie dalsza dyskusja tutaj nie ma sensu
argumentow Ci brak
jedyne co umiesz to obrazasz
i nie rozumiesz tego co pisze
pozdrawiam serdecznie i darujmy sobie dalsza wymiane zdan
argumentow Ci brak czy brakuje Ci argumentow?
jedyne co umiesz to obrazasz czy jedyne co umiesz to obrazac?
i nie rozumiesz tego co pisze czy nie rozumiesz tego co napisalam?
Wymianiac zdania moge z kims kto posluguje sie poprawnie ojczystym jezykiem.
Moge pisac jak Ty ale na dluzsza mete mnie to nie bawi.
Skoro film nie podobal Ci sie ale nie wiesz czy go widzialas w ogole wiec nie wiesz tak naprawde o czym chcesz pisac
moze pora dorosnac skoro do tego wieku nie nauczylas sie czytac ze zrozumieniem i pisac poprawnie?
pisalam 3 razy film widzialam- gdybys potrudzil sie o przeczytanie dyskusji od poczatku bys sie zorientowal
pisze drugi raz teraz zupelnie nie pamietam jego tersci bylo to pol roku temu
pamietam, ze byl nudny, sztampowy i malo smieszny
po konsultacji z polonista - tylko zdanie jedyne co umiesz to orazasz jest nieprawidlowe - ale to literowka
a przy wymianie opinii wazniejszaod powrawnej polszczyzny jest kultura osobista i merytoryczne dyskusja
no i podstawa przy pisemnej wymianie opinii - czytanie ze zrozumioeniem !!!!!!
a tak na marginesie Jezyk Polski choc jest wcale nie musialby byc moim jezykiem ojczystym
jakbym tak ocenial to musialbym Cie teleportowac do czasow VHS-ow zebys od 1989 roku do 1999 roku przerzucila tak z 100 tys kaset wtedy bys moza miala jakies wzgledne pojecie na jakim forum jestes
wiesz zycie jest za krorkie zeby ogladac marne fimy, sluchac marnej muzyki, chodzic na marne przedstawienia tearalne wiem na jakim forum jestem
bynajmniej nie jest to forom tylko i wylacznie milosnikow tych samych filmow ktore podobaja sie Tobie
i fajnie by bylo jakbys to w koncu zauwazyl
a moze masz racje zeby wiedziec o czym mowie musialabym zaczac ogladac znacznie wiecej filmow klasy B i C
ale to nie moja kategoria - nie lezy mi