PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689673}

Zemsta Sokoła

Falcon Rising
2014
6,0 3,6 tys. ocen
6,0 10 1 3555
Zemsta Sokoła
powrót do forum filmu Zemsta Sokoła

Falcon

ocenił(a) film na 8

ja też czekam na napisy,i premiere bo ocenili a nigdzie go niema ja lubie MIchaela Jay White bo Po Prostu Walcz 2 iw Mrocznej Dzielnicy,i Blood and Bone ładnie walczyl i w Undisputed 3 tez

szymania11

Undisputed 2 :)

ocenił(a) film na 5
szymania11

Też jestem pod wrażeniem umiejętności Michaela, ale w tym filmie czegoś zabrakło. Jest zbyt mało samej walki w wykonaniu Jai White`a. Chociaż kopnięcie z wyskoku i strzał z pistoletu mistrzowskiej marki. Tak do obejrzenia na raz :)

szymania11

Jeżeli ktoś tęskni za kopaninami z lat 80/90 to myślę, że jest to film w sam raz dla niego. Hit kinowy to na pewno nie jest, ale solidna kopanina i sensacja klasy B w jednym jak najbardziej. Mnie się osobiście podobał właśnie dlatego, że jest zrobiony - że tak to ujmę - w "starym stylu". Michael Jai White i Lateef Crowder - stara gwardia nie rdzewieje i ma się cały czas dobrze ! ;)

szymania11

Jest z napisami na C H O M I K U J...

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

ja już oglądałem dla mnie 7 no może 6,5 jeden z fajniejszych z MJ mało takich robią

szymania11

Też obejrzałem i dla mnie straszna padaka....

ocenił(a) film na 4
szymania11

Szkoda tylko że MIchaela Jay White stał się aktorem klasy B. Do tego w każdym filmie gra super,koksa któremu nikt nic nie zrobi bo jest Super extra debesciakiem.
Walczyć to on umie ale niestety gra w super średniakach.

ocenił(a) film na 8
MaXXi

a Blood and Bone tez uwazasz ze Sredni i Undisputed2 i3 dobre filmy przynajnmniej dobre a znam sie na takim kinie czekam na Skin Trade:)

ocenił(a) film na 4
szymania11

Te filmy jeszcze ujdą, ale Blood and Bone też grał takiego PRO któremu nikt nic nie był wstanie zrobić. Podobnie w Undisputed 2 Bokser który nauczył się w kilka tygodni/miesięcy sztuki walki i skopał dupę o wiele bardziej doświadczanemu przeciwnikowi. Takie rzeczy tylko w filmach, ale przyjemnie się oglądało.
Aczkolwiek owy aktor o którym piszę dobre lata swojego aktorstwa ma już dawno za sobą czyli lata 90. Bardzo szybko się wypalił o wiele szybciej niż inni aktorzy Dolph Lundgren czy Jean-Claude Van Damme. Ostatni dobry film Michael Jai Whitea oglądałem w 2009 roku i uważam że w tym roku zagrał swoją ostatnią dobrą rolę jako Black Dynamite, jeszcze był MK:Rebirth i Legacy ale to były malutkie role które w żaden sposób nie wpłynęły na jego karierę. Od tamtego czasu gra w samych średniakach albo po prostu słabych filmach.
Siła taktyczna, Po prostu walcz 2, Android Cop, Falcon Rising.
Czekam na SKIN TRADE Teaser nie powala ale nie oczekuję po tym filmie bóg wie czego, jednak oceny z kosmosu na poziomie 9-10 raczej nie będzie. Bo chce zobaczyć Tonego Jaa w akcji, choć to też aktor któremu wyszły tylko dwa filmy Protector i Ong Bak, Protector 2 czy Ong bak 2 i 3 porażka.

ocenił(a) film na 8
MaXXi

Android Cop nie oglądalem, ale w Po Prostu Walcz 2 b fajnie walczył fajnie jak tych gliniarzy połozył Protector 2 byl dobry czemu sadzisz ze to porazka fajnie tam walczyl mnie nie zawiódł nO sIŁA Taktyczna to moze tak ale te 3 ostatnie sa dobre

ocenił(a) film na 4
szymania11

Całą treść zabija wciskanie na siłę efektu 3D który wyszedł mizernie, małe urozmaicenie wojowników. Nie wspominam już o samym urozmaiceniu aktorów, w Protector masz urozmaicenie jakich mało Aktorzy z USA/UK/Tajlandia. Efekty w takich filmach nie wypadają najlepiej np: w protector gdy przecinał kośćmi słonia ścięgna przeciwnikom, wyglądało to słabo jak na 2005 rok. A w Protector 2 efektów było więcej, do tego Protector 2 był kilkakrotnie droższym filmem w produkcji aniżeli jedynka, i widać tego efekt...... Wyszedł średnio. jedynka była Bardzo dobra. A filmy klasy B z lat 90 i 80 były OK ale w swojej epoce czyli właśnie jak się oglądało za bajtla takie filmy, teraz takie filmy nie robią już wrażenia i są słabe. Albo jak już chcą zrobić coś fajnego to niech przyłożą się do tego a nie robią filmu po kosztach jak Falcon Rising gdzie efekty dźwiękowe biją po uszach i nie da się tego oglądać, bo efekty są rodem dwie dekady wstecz.
Gdzie zapowiedź przy Protector 2 dawał jakąś nadzieję na dobry film (i w sumie wyszedł jak wyszedł 50/50 ja dałem 7/10 z sentymentu do jedynki i Ong Baka choć film tak naprawdę zasługuję na 6/10)
To przy FALCON RISING już na samym zwiastunie było widać że wyjdzie z tego kupa jakich mało, zwłaszcza że tam już było widać jaki poziom reprezentuję ten film.....słaby.

ocenił(a) film na 8
MaXXi

dla mnie byl niezły fajne były niektóre walki a teraz czekam na ten Skin TRADE MOZEbyc dobry z taka obsada

ocenił(a) film na 8
MaXXi

dlaczego Nie z Tego Świata dales 3 Maxxi jeden z lepszych młodzieżowych seriali i w swoim gatunku dla mnie 8+ moze nie wszystkie odcinki dobre ale Jensen iJared sa dobrzy w tych rolach b fajne jak ktos lubi takie a seriali tez troche widziałem i wiem czego sie spodziewać po niektórych

ocenił(a) film na 8
MaXXi

a klasy B niektóre filmy sa całkiem dobre i fajne szczególnie z lat 80 i 90 nic od takich nie wymagałem za bardzo

ocenił(a) film na 8
szymania11

ja juz ogladałem dla mnie b fajny dobry chociaż Undisputed 2 i3 i Blood and

ocenił(a) film na 8
szymania11

Bone lepsze troche