PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829225}

Zenek

2020
2,8 40 tys. ocen
2,8 10 1 39996
3,7 26 krytyków
Zenek
powrót do forum filmu Zenek

Wiecie co?

O ile do gdy aktorskiej większych zastrzeżeń mieć nie można to do samej fabuły jak najbardziej.
Zenek to nie był film na który czekałem, aż pojawi się w kinach. Dlatego obejrzałem go dopiero na Netflix. Bardziej z ciekawości niż z oczekiwania na coś wielkiego.

Już przed obejrzeniem zastanawiałem się co może być ciekawego w życiu Zenka Martyniuka. No bo wiadomo, zrobił karierę w rozrywce, ale to nie jest powód do ekranizacji.

No i faktycznie. Zwykłą historię życia muzyka trzeba było przeplatać fikcyjnymi zdarzeniami. w czasie oglądania filmu sprawdzałem czy wydarzyło się to naprawdę i okazywało się, że to fikcja. I coraz bardziej odechciewało mi się oglądania filmu.

Właśnie wplecenie tych fikcyjnych wydarzeń w film, który przedstawiany jest jako ekranizacja życia Zenka Martyniuka uważam za największy minus tego dzieła.

emyot2

Ważne jest to, że Popek i o.s.t.r. żyją!

ocenił(a) film na 3
emyot2

Dokładnie tak - po prostu brakło tu jakiejś fabuły, która by to poniosła. Abstrahując już od mojej antypatii do disco polo, do pomysłu wynoszenia Martyniuka na piedestał itd. itp. w tym filmie historia jest zbyt nijaka.