PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502994}

Zgon na pogrzebie

Death at a Funeral
2010
6,0 32 tys. ocen
6,0 10 1 32379
4,6 8 krytyków
Zgon na pogrzebie
powrót do forum filmu Zgon na pogrzebie
ocenił(a) film na 9
Mothyff

Dokładnie, rewelka :)

użytkownik usunięty
Mothyff

jak komuś się podoba taki niski humor, to też mu współczuję ;)

poproszę o jakieś tytuły komedii z wysokim humorem.

a i jeszcze jedno pytanie - często dajesz filmom 8 a potem je obsmarowujesz na forum? Coś nie tak?

Mothyff

Wiecie, że to żenująca podróba tego:

http://www.filmweb.pl/Zgon.Na.Pogrzebie

?

Mutupl

no i co z tego? skoro 16 tysięcy ludzi dało 6.1 to chyba nie aż tak straszny jest ten film.
dla mnie jeszcze lepiej - zamiast 1 super komedii mogę obejrzeć 2, - lepiej jak jest więcej:)
poza tym akurat w tv natknąłem się na wersję murzyńską i śmiałem się do rozpuku , prawie jelita i pękły. a jak powiedział mądry dziadzia - śmiech to zdrowie. pozdrawiam.

Mothyff

Wiem, tylko że scena w scenę jest zerżnięte z oryginału brytyjskiego. Dla mnie takie coś dyskredytuje film. Po prostu jest to odbieranie oryginałowi jego świetności.

Również pozdrawiam!

Mutupl

ja zauważyłem że ostatnio dużo filmów robią te same filmy w wersji amerykańskiej, może amerykanie są za głupi na filmy z innego kraju, jak muszą niech robią byle zrobili to dobrze bo jak patrzę na niektóre przeróbki to aż żal dupę ściska.

Mothyff

Prawda jest taka, że jak coś zrobią Amerykanie to to jest genialne, dlaczego nikt na to wcześniej nie wpadł???

A jak się dowiedzą, że coś takiego samego zrobiono już wcześniej w Europie, lepszego, to od razu mówią, jaki to gniot, kicz, nie warto się tym zajmować, oni zrobili to lepiej...

No i zasłużona jedyneczka.

Mutupl

nie wiem czy zasłużona tylko dlatego że podróba,mogli zrobić podróbę taką wcale nie śmieszną wtedy na penwo 1 ale jeśli jest tak bardzo śmieszna to nie wiem czy zasługuje na 1.

ocenił(a) film na 2
Mothyff

z tych 16 tysięcy to 11-12 to dzieci z gimnazjum które wystawiają same 10 i 9,nic dziwnego,że takie gnioty potem mają wysoką ocenę,uwielbiam chory,szyderczy humor (American Pie,Straszny Film itd) ale ten film to nieporozumienie,nic w nim śmiesznego nie było,przez większą część filmu czułem zażenowanie a nie poprawę humoru.

Kroko93

takim rozumowaniem można obalić każdy film - zieloną milę, forrest gump, z tych 300 tysięcy może 290 to dzieci ? bezsens totalny. Po wypowiedziach pod filmem nie sądzę żeby oglądały ten film same dzieci.
JA mam wyczulony gust pod względem komedii i mało która mnie śmieszy ale jest kilka perełek na których ryłem co chwilę
np - zgon na pogrzebie, boski żigolo, boski żigolo w europie, wielki stach...
nie chce mi się oglądać tego filmu po raz kolejny bo bym opisał setki śmiesznych sytuacji które 99% ludzi bardzo śmieszą i bawią.
a ty to już w ogóle jesteś z lekka wymagający bo z tego co widzę w twoich ocenach to nawet dobrym filmom dajesz przeważnie 4-5 więc bardzo trudno zadowolić takiego krytyka!

Mothyff

Swietny tekst...pokazales swoj iloraz inteligencji...

Lipiniorz25

wiem, jest ponad 99% ! To sporo!

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Mothyff daj spokój pełno jest takich co tak oceniają internety są ich :D nic nie poradzisz :).

ocenił(a) film na 8
Adameczek1995

Cóż, tu nie można mówić, że komuś się współczuje smutnego życia czy gustu. Nie rozumiem większości komentarzy tutaj, są po prostu niedojrzałe. Ile ludzi tyle upodobań szczególnie jeśli chodzi o komedie i poczucie humoru, różnice mogą być diametralne.
Nie lepiej pozostać przy ocenie filmu jako filmu a nie użytkowników/widzów, których gust jest do "waszego" opozycyjny?