PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502994}

Zgon na pogrzebie

Death at a Funeral
2010
6,0 32 tys. ocen
6,0 10 1 32376
4,6 8 krytyków
Zgon na pogrzebie
powrót do forum filmu Zgon na pogrzebie

Czarni w USA to 12% populacji - w filmie 70% obsady. Czy tylko ja tu widzę rasizm ?

Pomyslowy_Dobromir

może dla tego, że to czarna rodzina ?

KliMo1950

Swoją drogą nie wiem po co robić remake starszego o 3 lata filmu, który był w tym samym języku i jeszcze do tego wziąć tego samego aktora do głównej roli. Może jakaś organizacja zażyczyła sobie "czarną" wersję, bo oryginał był zbyt poprawny politycznie i za mało "kolorowy" ?

Pomyslowy_Dobromir

To tak samo można powiedzieć po co robić remake Batmana albo Supermana ?

ocenił(a) film na 3
lukasz92

hym trochę nietrafione przykłady, akurat Supermana ani Batmana nikt remaków nie robił ;) tylko reboot'y ( z czego niektóre z nich miały swoje kontynuacje: dwa Batmany Burtona, dwa Schumachera, trylogia Nolana, plus tetralogia Supermena )

„Reboot – termin określający film podejmujący tematykę wcześniejszego bądź wcześniejszych filmów z serii, niebędący jednak ich bezpośrednią kontynuacją ani prequelem. Jest to film rozpoczynający nową serię opowiadającą o konkretnej postaci lub wprowadzającą znany wątek.” Wikipedia ;)

lukasz92

no aleś zabłysnął. Pomyśl nad swoim zachowaniem i ukaż się przykładnie.

ocenił(a) film na 8
KliMo1950

hehe! No raczej... :p

KliMo1950

ale golas w filmie jest biały to już czarny rasizm.
Poza tym zapominasz, że tych czarnych posuwali biali aż furczało przy zbiorach bawełny.

Pomyslowy_Dobromir

Murzyny były tańsze. Wzięli hurtem cały kontener.

krtz

A ja głupiec zawsze myślałem, że to na wagę...

oblawamoja

dobre

oblawamoja

na bawełnę :)

markin

Ten przelicznik wyszedł z użycia w XIX wieku :P

ocenił(a) film na 6
Pomyslowy_Dobromir

plemienia zawsze trzymają się razem

filmow

sam jesteś plemień :)

filmow

no właśnie czyli to faszyści i rasiści ci co trzymają się razem i jeszcze nacjonaliści czyli SS'mani

ocenił(a) film na 7
Pomyslowy_Dobromir

a kiedy w filmie masz samych białasów to już nie jest rasizm?

Pomyslowy_Dobromir

Ja tez widze rasizm.W Twoim poscie...

stanlej83

a w swoim możesz dostrzec głupotę... nie no żartuję taki już mam czarny humor.

Pomyslowy_Dobromir

Rodzina z jednym indianinem, azjatą, czarnym, arabem, żydem i białym byłaby najlepsza...

serious667

No i jesteś rasistą. Nie uwzględniłeś muzułmanów, aborygenów, mnichów, plemienia himba i przede wszystkim indian. SKANDAL!

mar_vu

a plemie papui nowej gwinei to co ? patyk ? dla nich juz miejsca nie starczylo ?

mar_vu

oj zapomniałeś o Huculach

ocenił(a) film na 4
Pomyslowy_Dobromir

Rodziny się nie wybiera,

Pomyslowy_Dobromir

Dokładnie. Nie ma to jak zrobić z dobego filmu wersję o czarnych dla czarnych. Ale to my jesteśmy rasistami

ocenił(a) film na 9
Pomyslowy_Dobromir

Tak jak pisze stanlej83. Rasizm widać w Twoim poście.
pozdrawiam serdecznie.

Kessa11

ale czarni krzyczą o rasizmie jak w teledysku białego nie ma 50% czarnych. Więc może skoryguj swoje pojęcie rasizmu.

Kessa11

ale i tak do asfaltu najlepszy jest walec

Pomyslowy_Dobromir

czarnuchy to rasiści to przecież wiadomo. A film tylko oryginał.

ocenił(a) film na 8
Pomyslowy_Dobromir

ale wy jedziecie po tym filmie że niby 'rasizm' itp może chcieli i nakręcili remake i się bardzo z tego świetna komedia jak dla mnie:)
jak dla mnie poziom tej dyskusji ale co mniej żenują a i to mało powiedziane. Nie pasuje że 2/3 obsady to 'czarny' a w oryginale byli biali, nie pasuje że biały był nago...I wychodzi jeden wielki rasizm...