Czarni w USA to 12% populacji - w filmie 70% obsady. Czy tylko ja tu widzę rasizm ?
Swoją drogą nie wiem po co robić remake starszego o 3 lata filmu, który był w tym samym języku i jeszcze do tego wziąć tego samego aktora do głównej roli. Może jakaś organizacja zażyczyła sobie "czarną" wersję, bo oryginał był zbyt poprawny politycznie i za mało "kolorowy" ?
hym trochę nietrafione przykłady, akurat Supermana ani Batmana nikt remaków nie robił ;) tylko reboot'y ( z czego niektóre z nich miały swoje kontynuacje: dwa Batmany Burtona, dwa Schumachera, trylogia Nolana, plus tetralogia Supermena )
„Reboot – termin określający film podejmujący tematykę wcześniejszego bądź wcześniejszych filmów z serii, niebędący jednak ich bezpośrednią kontynuacją ani prequelem. Jest to film rozpoczynający nową serię opowiadającą o konkretnej postaci lub wprowadzającą znany wątek.” Wikipedia ;)
ale golas w filmie jest biały to już czarny rasizm.
Poza tym zapominasz, że tych czarnych posuwali biali aż furczało przy zbiorach bawełny.
no właśnie czyli to faszyści i rasiści ci co trzymają się razem i jeszcze nacjonaliści czyli SS'mani
No i jesteś rasistą. Nie uwzględniłeś muzułmanów, aborygenów, mnichów, plemienia himba i przede wszystkim indian. SKANDAL!
Dokładnie. Nie ma to jak zrobić z dobego filmu wersję o czarnych dla czarnych. Ale to my jesteśmy rasistami
ale czarni krzyczą o rasizmie jak w teledysku białego nie ma 50% czarnych. Więc może skoryguj swoje pojęcie rasizmu.
ale wy jedziecie po tym filmie że niby 'rasizm' itp może chcieli i nakręcili remake i się bardzo z tego świetna komedia jak dla mnie:)
jak dla mnie poziom tej dyskusji ale co mniej żenują a i to mało powiedziane. Nie pasuje że 2/3 obsady to 'czarny' a w oryginale byli biali, nie pasuje że biały był nago...I wychodzi jeden wielki rasizm...