PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502994}

Zgon na pogrzebie

Death at a Funeral
2010
6,0 32 tys. ocen
6,0 10 1 32376
4,6 8 krytyków
Zgon na pogrzebie
powrót do forum filmu Zgon na pogrzebie

Świetna komedia ubaw przez cały film najlepsza zwala była z tego karła w trumnie i kolesia na extazie;D polecam każdemu;)

jazdowicz2666

wczoraj oglądałam wersję z 2007 r i dziś też zamierzam o 21 xD Film the best, a scena z karłem w trumnie powalająca!

ocenił(a) film na 9
Bezsenna14

Jednak TV4 puści tą wersję co oglądałaś wczoraj
http://www.filmweb.pl/Zgon.Na.Pogrzebie

jazdowicz2666

Na pewno dzisiaj sprawdzę skoro tak chwalicie.

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

ta wersja z karłem to jest ten z 2007. jest o niebo lepszy od tego z 2010

ocenił(a) film na 9
Ancksunamun

Ale i tak w obu częściach grał ten sam karzeł;D

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

wydawalo mi sie ze nie, ale nie bede sie z toba klocic ;>

ocenił(a) film na 9
Ancksunamun

Na bank spójrz w obu wersjach tylko na obsadę;)

ocenił(a) film na 9
Ancksunamun

Aha tylko imiona miał inne bo w wersji USA miał na imię Frank,a w tej oryginalnej Peter;)

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

tak wiem sprawdziłam już wcześniej. ale w tamtej mojej pierwszej wypowiedzi chodziło mi głównie o to, że ty napisałeś "dziś w tv4 o 20:00" a mi chodziło, że wtedy leciał ten brytyjski a nie amerykański.

ocenił(a) film na 9
Ancksunamun

Tak zgadza się Filmweb się pomylił pisząc że TV4 puści tą Amerykańską wersję

jazdowicz2666

Filmweb kolejny raz dał dupy z tymi odnośnikami ;) Ostatnio był link do tego szajsowatego polskiego serialu Prosto w serce zamiast do Music & Lyrics. Tym razem niestety dałem się nabrać i nagrałem Zgon na pogrzebie w przekonaniu, że to wersja amerykańska jest emitowana, której jeszcze nie widziałem i chciałem obejrzeć. Skapnąłem się dopiero po tym intrze z trumną. Mimo wszystko fajnie było odświeżyć brytyjską wersję, a następnym razem będę sprawdzał daty produkcji ;)

rpd0

Moim zdaniem wersja z 2010 r. jest o wiele gorsza. ;/ Brytyjskie poczucie humoru + obsada aktorska = dzieło.

Bezsenna14

Po ocenie domyślam się, że tak, ale chciałem obejrzeć z ciekawości żeby mieć porównanie ;]